NM-gull og kongepokal til Silje

Postet av Asle Jahren den 3. Jun 2017

Første gang publisert 3.juni 2017

GRATULERER MED KONGEPOKAL!

Etter et rutinert og godt gjennomført sprintløp, kunne Silje klatre øverst på pallen i sprint-NM på Hamar, 7 sekunder foran Ingjerd Myhre og 11 sekunder foran Elise Egseth. Prestasjonen ble i tillegg hedret med en kongepokal. I herreklassen sto Øystein Kvaal Østerbø for tilsvarende prestasjon.

Dagen startet med et solid løp av Silje i kvalifiseringen. Et løp som holdt til tredjeplass i heatet. Til finalen kom også raumarløperne Magne Haga og Magnus Svingheim. Eirik, som nå løper for Halden SK, gikk også til finalen.

I finalen åpnet Silje svakt, med feil både inn i og ut av første post, noe som kostet rundt 15 sekunder. Siden gjorde hun stort sett ingen feil, og kunne spurte over målstreken til ledelse. Ingen av de åtte løperne som hadde seinere startposisjon klarte å slå Silje.

Etter målgang ble det speakerintervju, blomsterseremoni, presse og utplukking til dopingtest. I tillegg tok Silje seg tid til å juble litt sammen med de andre raumarjentene.

Blant dem Emma, som hadde gjennomført sitt første løp i ordinær D11-12 i Pinsesprinten som gikk parallelt.