VM-seier til Maja Alm, Silje nr.19

Postet av Asle Jahren den 1. Jul 2017

Første gang publisert 1.juli 2017

Storfavoritten Maja Alm tålte forventningspresset, og vant en overlegen seier på VM-sprinten i Turku, Estland. Med seg på pallen fikk hun russerne Natalia Gemperle og Galiina Vinogradova. Silje ble nr.19 etter et løp litt under pari. I herreklassen ble topptrioen Daniel Hubmann, Fredric Tranchand og Jerker Lysell.

Først ut av de norske damene løp Ida Marie Næss Bjørgul. Det gjorde hun på en god måte, og løp inn til klar ledelse. Med tidlig startnummer fikk hun sitte i lederstolen helt til de antatt beste begynte å komme i mål. Til slutt ble hun nummer 9. Etter et løp opp mot sitt maksimalnivå.

Neste ut var Silje. Hun sakket litt etter allerede i de første bakkene, og kom aldri ordentlig med i kampen. To o-tekniske feil bidro ytterligere i negativ retning. På den positive siden får hun ta med seg en rekke gode veivalg. Den tredje norske løperen Nikoline Ekeberg Schjerve debuterte i VM-sammenheng med en grei 23.plass, etter at hun sprakk litt mot slutten.

Først av alle i herreklassen løp Håkon Jarvis Westergård, og det gikk unna. Han endte til slutt på en sterk 8.plass. Gaute Hallan Steiwer ble nr.15 og Øystein Kvaal Østerbø nr.21.

Selv om to løpere presterte litt bedre enn forventet, bør ikke Norge si seg fornøyd med disse sprintresultatene. Svakt norsk sprintnivå skyldes selvfølgelig lite fokus på og verdsetting av sprint i norsk orientering. Dette burde Norge som o-nasjon gjøre noe med!