Vetle på sjuende i NM-mellom

Postet av Asle Jahren den 9. Sep 2017

Første gang publisert 9.september 2017

Bommen på 4.post kostet Vetle en medalje i NM-mellomdistanse lørdag. Resten av løpet var av ypperste klasse, og han endte på 7.plass, plassen foran Eirik Kamstrup Hovind. Vant gjode Olav Lundanes. I dameklassen vant Marianne Andersen. Silje ble nr.9.

Både Vetle og Silje pådro seg stort tidstap på et samme strekket, til 4.post for herrene og 3.post for herrene. Begge valgte en høyrebue, og fikk litt krevende inngang til posten. Silje brukte drøyt 20 sekunder på å ta seg inn, Vetle et minutt mer. I mål var Vetle 28 sekunder fra bronsen.

Silje åpnet hardt, og mot 8.post begynte hun å bli sliten, og gjorde sin store feil. Hun lå et stykke til høyre for streken, og strøk forbi posten. Det skulle gå rundt 1:15 før hun igjen var på posten. Med lite krefter igjen mot slutten, ble det noen småfeil i trasévalg på flere strekk. Det endte med 9.plass.

I H19-20 løp Anders Haga et nytt godt løp, og endte på 7.plass 1:35 bak vinneren Eirik Langedal Breivik.