Silje nitten og Eirik tjuefire i sprinten i Euromeeting

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 3. Jan 2015

Publisert 31.juli 2013

Euromeeting ble innledet onsdag 31.juli med sprint i den lille skotske byen Lossiemouth. I ei løype uten de store tekniske utfordringene ble farten viktig, og små feil veldig utslagsgivende. I dameklassen vant Karolin Ohlsson knusende overlegent. Svenskene imponerte med seks løpere blant de 10 beste. Silje ble nr.19 etter et litt rotete løp. Martin Hubmann ble beste herre, mens Eirik endte på 24.plass. Beste norske prestasjon sto Ulf Forseth Indgaard for med sin 8.plass. Det var morsom for arrangøren med briter på 4. og 5.plass.

Silje innledet sitt løp med å rive kartet som lå klart i to. Hun måtte stoppe opp og få et nytt kart av arrangøren før hun kunne sette av gårde til startpost. Dette til tross kom hun seg trygt til førstepost. På vei til andrepost gjorde hun en mindre veivalgsfeil, og kom litt på hæla. Det gikk så greit så lenge hun var i byen, men klarte ikke å regulere farten og retningen perfekt da hun løp inn i skogen. Det ble tidstap både mot 12. og 14.post. Etterpå mente hun at hun nok hadde fått betale litt for ikke å ha løpt skikkelige konkurranser siden NORT. Selv om sluttresultatet nok en gang ble svakt, var det oppløftende at farten begynner å komme seg.

Silje fikk en litt dårlig oppladning til denne sprinten, som hun måtte løpe i lånt tøy. Hun mellomlandet på Heathrow, fikk flighten videre kansellert, og var uten bagasje da hun natt til tirsdag kom fram til den norske leiren. Hun håpet å få bagasjen sin når hun nådde hotellet igjen etter sprinten.

Svenskene fikk vist at det er stor bredde i toppen av svensk dameorientering, i motsetning til i norsk. Seks svensker blant de 10 beste er sterkt. Det var Ingjerd Myhre som ble beste norske løper. Hun ble nr.13, seksten sekunder foran Silje.

Eirik måtte se seg slått av to nordmenn, og ble nr. 24 1:07 bak Martin Hubmann, og bør være relativt fornøyd med sin konkurranse. Ulf Forseth Indgaard var bare halvminuttet bak vinneren, og må også få godkjent for sin åttendeplasss.