Heidi Mårtenson juniorverdensmester i sprint

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 3. Jan 2015

Publisert 5.juli 2013

Det store løpstalentet Heidi Mårtenson fant postene i midten av byen Hradec Králové, og ble juniorverdensmester i sprint. Sterke løp også av Andrine Benjaminsen (nr.5), Sigurd Heggedal (nr.4) og Trond Einar Moen Pedersli (nr.6). Herreklassen ble vunnet av sveitseren Florian Schneider. Anders løp litt for sakte, og endte helt nede på 69.plass. Løypene var ikke så kompliserte, og løpsstyrken kom til å telle mye. Gledelig derfor at de norske løperne var helt oppe i tetkampen.

Heidi Mårtensen valgte å løpe enkle reine veivalg og holde høy fart. Selv om dette førte til at hun ikke hadde beste veivalg på alle strekk, vant hun overlegent. I herreklassen lå Trond Einar Moen Pedersli lenge an til medalje, men helt mot slutten sprakk det, og han måtte ta til takke med en 6.plass. ForAnders ble løpet en liten nedtur. Anders løp best i mellomdistansekvalifiseringen, og trenger nok litt hjelp til å prestere når det virkelig gjelder.