Silje vant sølv i NM-sprint

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 10. Jan 2015

Publisert 2.juni 2012

Silje tok sølvmedaljen i NM-sprint på Øvrevoll galoppbane etter et tett oppgjør med Anne Margrethe Hausken Nordberg, som vant. Silje og Hausken var i en egen divisjon i dette løpet, og bronsevinner Heidi Østlid Bagstevold var hele 38 sekunder bak Silje. I herreklassen løp Eirik meget sterkt, og endte på 9.plass 1:02 bak vinneren Olav Lundanes.

Gratulerer med NM-sølvet Silje!

Dagen ble innledet med kvalifiseringsheat. Her kom Anders og Sondre seg greit videre til finale i H19-20. Silje ble nr.3 i sitt heat og fikk et brukbart utgangspunkt i finalen. I herreklassen gikk Eirik videre, mens Vetle ble slått ut med 3 sekunders margin. Også Torben ble for sein i kvalifiseringa. Med seg i finalen fikk Eirik kun klubbkamerat i Raumar Eirik Rustad.

I pausen mellom kvalifisering og finaler, løp Tiril Trimtexcup. Hun fikk ikke til noe toppløp, men løp inn til en grei 15.plass og plasserte seg foran midten av klassen.

I finalen i H19-20 åpnet Sondre bra. Han fulgte på med god løping, men mot slutten glapp det litt. det holdt likevel til en fin 13.plass.

Det var tre plasser foran Anders. Klassen ble denne gangen vunnet av Carl Petter Lyngen. Eskil Kinneberg ble nr.5.

Allerede på første passeringspunkt etter 7 minutters løping, ble det tydelig at denne sprinten skulle bli et oppgjør mellom Silje og Hausken. Hausken tok ledelsen med 15 sekunder. Silje knappet inn på ledelsen utover i løpet, og ettersom hun hadde tidligere startnummer enn Hausken, stormet hun over mål til soleklar ledelse. Mens hun ble intervjuet av speaker, spurtet Hausken mot mål, og knep seieren med 7 sekunders margin. Silje strålte likevel for sin flotte sølvplass.

I herreklassen la Eirik seg til høyt på listene fra første stund, og etter at Olav Lundanes hadde sikret seg sølvet, og sist startende Øystein Kvaal Østerbø hadde avsluttet løpet på 17.plass, kunne vi oppsummere med en 9.plass til Eirik. Han kunne smile bredt etter å ha gjort en av sine beste prestasjoner i en viktig konkurranse. I tillegg til en fin plassering i NM-sprint, sikret han seg trolig plass i årets student-VM gjennom dette løpet.