48.plass i Tiomila for herrene

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 10. Jan 2015

Publisert 6.mai 2012

På tross av tapet av to av lagets beste løpere før denne sesongen, greide Raumar en fin 48.plass i årets utgave av Tiomila. Ingen av løperne gjorde de helt store tabbene, og laget kom seg derfor solid gjennom alle de ti etappene. Plasseringsmessig så det litt mørkt ut etter første etappe, men dette kom seg fort. Stafetten ble vunnet av favorittenne fra Halden SK, mens Vetles IFK Göteborg ble nr.8.

Andrelaget åpnet best. Øyvind Lund var med tetklyngen inn, og vekslet kun 58 sekunder bak tet. Torben på førstelaget gjorde feil, og måtte tåle over åtte minutters tidstap til ledende IFK Mora. Vetle som løp første etappe for IFK Göteborg vekslet 1:39 bak tet.

På andre etappe løp Harald Aas på førstelaget godt. Han løp laget 38 plasser oppover og passerte andrelagets Witold Jasiński som datt kraftig nedover listene.

Den tredje etappen løp Eirik et imponerende nattløp og løp Raumar opp 47 plasser. Også andrelaget hadde ullensakerløper på etappen. Det var Sondre som kom seg gjennom etappen uten å tape plasseringer.

Så sto "långa natten" for tur. Her løp Simen Rustad solid gjennom, og klatret ytterligere tre plasser, mens Øystein Rapp for andrelaget fikk en tøff tur i mørket, og tapte nærmere halvannen time til teten. Så på femte etappe viste Trygve Tømta gode takter ved å løpe laget ytterligere to plasser opp. Brukbartløp også av unge Amund Hoel for andrelaget.

Den sjette etappen tok Eirik Rustad seg av for førstelaget. Han gjorde et svakt løp til han å være, men likevel solid nok til ikke å tape mer enn to plasseringer. Terje kom seg greit gjennom for andrelaget.Sjuende etappen, den såkalte "pojksträckan" hadde Alexander ansvaret for. Det tok han alvorlig, og viste at han kan løpe fort. Han klatret tre plasser, og tapte kun tre minutter til teten. For andrelaget tok Anders Haga revansje for den litt svake ungdomsetappen ved å komme seg greit gjennom denne herreetappen.

På åttende etappe kom Anders seg fint gjennom for førstelaget, med et snaut minutti tidstap pr. kilometer til ledende Halden. På andrelaget løp Ola Skage Sander. Rafal Podzinski løp et solid løp gjennom niende etappe, og kunne sende Håvard Haga ut 74 minutter etter tet.

På siste etappe løp Håvard solid, og loset førstelaget inn til 48.plass. Andrelaget gikk ut på fellesstart på de to siste etappene og endte på 191.

Stafetten ble til slutt en kamp mellom Halden SK og Kristiansand OK. En kamp som Olav Lundanes avgjorde til Haldens fordel på den lange sisteetappen. Halden SK vant dermed både dame og herreklassen. Vetles lag, IFK Gøteborg, ble tilslutt nr. 8. På dette laget løp også Eskil Kinneberg. Gjerdrumsjunioren løp en sterk sjetteetappe, og begge de tidligere raumarløperne fikk derved premie i årets konkurranse.