Knallsterk 5.plass i stafett-thrilleren i NM

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 17. Jan 2015

Publisert 11.september 2011

Både Torben, Vetle og Eskil løp strålende etapper, og klarte 5.plass i NM-stafetten på søndag. Raumar var med å prege stafetten hele veien, og var med i medaljekampen nesten helt til mål. Stafetten ble vunnet av Halden SK foran Kristiansand OK, som hadde henholdsvis Emil Wingstedt og Holger Hott på siste etappe.

Det striregnet da arrangementsstaben kom til arenaen på Rustad gård, men da damestarten gikk hadde regnet avtatt vesentlig. På første etappe begynte Ingvild TømtaRaumars førstelag sterkt, og var med framme i teten. På den siste delen av etappen kom det en bom, samtidig som hun ble sliten. Hun var på 20.plass 5.50 bak, mens Line Maria Melbye Haugen på andrelaget vekslet på 30.plass. Lillehammer tok ledelsen, men alle de andre favorittlagene vekslet innenfor en margin på 2:30.

På andre etappe tapte Oda mye i begynnelsen, men løp seg så opp på listene i de kraftige regnbygene. Til veksling kom hun på 13.plass 10:25 bak ledende Halden SK. Ida Marie Næss Bjørgul hadde løpt Halden opp i tet og lagt matchballen til rette for Anne Margrethe Hausken Nordberg. Marie Hammer HåversenRaumars andrelag vekslet som nr.35.

På tredje etappe tro Mari Fasting til ut fra start, og da Hausken gjorde en liten feil smatt hun forbi. Hausken kom seg opp i ryggen igjen, mot slutten, men Mari var sterkest i spurten. Halden SK vant gullet. Silje løp et nytt svakt løp, med mye tidstap på begynnelsen av etappen. Hun fortalte om brukbar o-teknisk gjennomføring, men en kropp som ikke ville løpe fort nok. Det ble en 12.plass. Anne hadde heller ikke dagen, og mistet ytterligere en plass.

I herreklassen hadde Eirik sagt fra seg plassen på førstelaget til fordel for Torben. Torben takket for tilliten, og var først til andre post. Han holdt seg framme i teten gjennom nesten hele etappen, men gjorde noen små feil mot slutten. Han vekslet likevel kun 2:16 bak ledende Lillomarka II. Også Johan Hoel for fjerdelaget til Raumar var langt framme det første kvarteret, men sleit mer med å finne de riktige postene etter hvert, og vekslet på 71.plass. Øyvind Lund på tredjelaget vekslet som nr. 40 og Eirik på andrelaget på 44..

På andreetappe viste Vetle klasse, og fikk etappens klart beste etappetid. Han stormet framover i feltet med en helt rå løpsfart og dristige rett-på-veivalg, og vekslet på fjerdeplass, 43 sekunder bak ledende Halden SK med Magne Dæhli. Trygve Tømta løp andrelaget opp til 32.plass. Sondre løp tredjelaget opp til 36,plass og Åsmund Wennemo fjerdelaget opp til 57.plass.

Siste etappe ble en thriller, med Emil Wingstedt, Holger Hott, Carl Waaler Kaas, Eskil Kinneberg, Håvard Lucasen, Audun Weltzien og Lars Skjeseth i hovedrollene. I dette sterke beitet var Eskil oppe og luktet på tredjeplassen, men måtte til slutt akseptere 5.plass til tross for en fantastisk etappe. Helt der framme brukte de to rutinerte løperneWingstedt og Hott nettopp rutinen til å avgjøre stafetten. Gull til Halden SK og sølv til Kristiansand OK. Og altså, en knallsterk 5.plass til Raumar.

På andrelaget til Raumar løp Magne Haga siste etappe som endte med 27.plass. Tredjelaget med Håvard Haga løp seg opp til 31.plass. Fjerdelaget endte til slutt på 75.plass etter siste etappe av Ola Skage.

Mot slutten av arrangementet sluttet det å regne, og sola tittet fram over leirevellingen på samlingsplass. Flere klubber omtalte arrangementet som et av de best arrangerte NM-ene, og arrangørstaben har grunn til å føle seg stolt. God innsats og positive krefter fra mange frivillige, laget et topp NM på tross av den, i sin tid, svært spesielle tildelingen av arrangementet. Mange frivillige har gjort en innsats ut over det en kan forvente, så det er kanskje ikke riktig å framheve noen. Likevel fortjener Terje spesiell oppmerksomhet for sin rolle i arrangementet. Hans innsats har vært helt uvurderlig.