Vetle utklasset konkurrentene i H21E2 i Elitserien

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 22. Jan 2015

Publisert 24.april 2011

Charlottenberg nordøst for Jönköping, arrangerte Hakarpspojkarna det tredje løpet i årets Elitserie i Sverige. Vetle fikk ikke plass på startlista i H21E, men svarte på tiltale ved å vinne H21E2 i utklassingsstil. Han løp litt svakt på to langstrekk, men var ellers sjefen i feltet, og vant klassen med tre minutter.

Sondre sleit litt mer i dette veivalgsterrenget, og endte 19 minutter bak vinneren i H18E. Av raumarprestasjoner forøvrig legger vi merke til Eskil Kinnebergs sterke løp alene først i skogen i H20E, og Oda Wennemos flotte8.plass i D20E.

De beste seniorene var strålende fornøyd med endelig å få en skikkelig klassisk langdistanse å prøve seg på. Her var det tre minutters startintervall, ingen sommerfugler eller andre gaflingsmetoder, og ingen publikumsposter inne på arenaen. I stedet var det skikkelige lange veivalgsstrekk og noen vanskelige poster som kunne bryte rytmen og flyten for løperne. Hadde GPS-dekningen vært litt bedre hadde dette blitt en höydare også hjemme foran PC'en. Det er neppe nødvendig å tilpasse idretten vår så veldig til TV for å gjøre den underholdende for et TV-publikum. Rent sportslig er det vel ikke tvil om at dette er en av de beste konkurransene verdenseliten har prøvd seg på de siste sesongene. Vant gjorde de to løperne som trolig er verdens beste om dagen, Olav Lundanes og Helena Jansson. Begge vant overlegent.