13 nye verdenscuppoeng til Silje i Sveits

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 25. Jan 2015

Publisert 9.oktober 2010

Det ble en 28.plass til Silje i verdenscupen på mellomdistanse i Sveits lørdag.Med litt forkjølelse i kroppen unngikk hun de store tabbene, men gjorde mange små feil, og kom derfor på omtrent samme plass på lista som hun har gjort før i sesongen. Idet finne seinsommerværet var Simone Niggli suveren. Hun slo toeren Helena Jansson med neste 2 minutter. Mari Fasting imponerte med å bli nr.3. I herreklassen vant som forventet Thierry Gueorgiou. På de to neste plassene fulgte Olav Lundanes og Daniel Hubmann

I Marianne Andersens fravær er det et morsomt at Mari Fasting var god nok for pallen. Hun begynner nå å klatre inn i nivåhullet bak Niggli, Jansson og Andersen. Det trenger norsk kvinneorientering som har vært helt avhengige av Andersen og Hausken når løpene har gått i terreng der norsk o-teknikk ikke er nok. For Silje ble ikke løpet den revansjen hun kunne ønsket seg etter megabommen i Frankrike. Det ble for lav fart hele veien, og hun plasserte seg slik hun har gjort i verdenscupen før i sesongen. Hennes resultater før finalen har vært: 32, 34, 32, utslått (knock-out-sprint), 21, 38, 28. Selv om hun nok er sterkere fysisk enn i fjor, ble ikke resultatene noe særlig bedre i årets verdenscup.

Dagens 28.plass gjorde at Silje klatret opp til 39.plass i WorldCup. Dermed var hun sikret finaleplass uansett. Nå viser det se at det er mange foran henne på lista som ikke stiller i finalen. Derved starter hun som nr.14 som feltets 27.beste løper i søndagens bysprint i Geneve. Hvis forkjølelsen begynner å slippe taket kan hun kanskje klatre litt på sammenlagtlista.

I herreklassen viste Olav Lundanes at han nå er en av verdens tre beste o-løpere. De tre på pallen var nok de som konkurrerer om den tittelen nå. Gueogiou er "mellomdistansekongen", Hubmann er verdencupleder og Lundanes regjerende mester på den klassiske o-distansen. Det er bra Norge har to "unge" løpere oppe blant de 10 beste, når våre "gamle" stjerner Nordberg og Hott ser ut til å løpe for sakte.