Audun Weltzien vant Nordic Tour - Silje opp til 21.plass

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 27. Jan 2015

Publisert 26.juni 2010

Siste dag i Nordic Tour var lagt til O-festivalen på lørdag. En forkortet langdistanse med jaktstart ut fra resultatene i Finland og Sverige avsluttet Touren. I herreklassen hentet Audun Weltzien verdensener Daniel Hubmann og distanserte ham med 23 sekunder, og løp inn til norsk seier. I dameklassen var Simone Niggli uimotståelig, og vant som hun ville. Marianne Andersen tok tredjeplassen, mens Silje løp seg opp fra 30.plass til 21.

Silje gikk offensivt til verks, og holdt god fart i det orienteringsteknisk krevende terrenget. Hun måtte tåle tre små bommer underveis, men løp seg likevel opp ni plasser til 21.plass totalt i Nordic Tour. Hun viste spesielt god styrke i de bratte oppoverbakkene etter passering stadion, og i spurten. Løpet er hennes beste i årets WorldCup. Hun tapte kun 3:38 til dagens beste tid. Best av de norske ble Marianne Andersen på 3.plass.Mari Fasting løp raskest av de norske i lørdagens jaktstart.

Det var hyggelig med tanke på årets VM i Trondheim at Audun Weltzien, Olav Lundanes, Mari Fasting og Marianne Andersen viste at det går an å matche utlendingene i norsk terreng.