EM Bulgaria: Niggli og Novikov vant mellom - Silje nr.34

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 30. Jan 2015

Publisert 4.juli 2010

Både russeren Valentin Novikov og sveitsiske Simone Niggli utklasset konkurrentene sine på mellomdistansen. Niggli vant nesten to minutter foran Signe Sös, mens Lena Eliason kom på tredje. Silje gikk på en stor bom og havnet på 34.plass. I herreklassen vant Merz og Hubmann sølv og bronse.

Silje åpnet sitt løp meget offensivt, og farten hun satte opp ville med uten store feil kunnet plassert henne inne rundt 15.plass. Dette holdt helt i ca. 25 minutter, men da glapp konsentrasjonen et øyeblikk, og parallellfeilen var gjort. Silje klarte ikke å gjøre de riktige tingene da feilen var et faktum, og dro på seg stort tidstap, som ble fulgt opp av flere feil. Til sammen kostet dette 4 minutter. Sterkt at hun etter dette, igjen klarte å finne riktig fokus, og få farten opp på et godt nivå.

Etter løpet var hun skuffet og irritert på seg selv, et godt resultat hadde vært innen rekkevidde, men det ble bare gråstein, igjen. De andre norske jentene løp jevnt gode løp, og endte på 14., 18. og 20.plass.

De norske herrene imponerte ikke, selv om Carl Waaler Kaas må få mer enn godkjent for sin 8.plass. Plasseringen er i følge NOF karrierebeste individuelt i mesterskap for Carl.. " Etter denne prestasjonen blir jeg absolutt å regne med i Trondheim", sier Carl på NOF's hjemmeside.