NM-sprint: Bronse til Vetle i H19-20, Oda Wennemo vant D17-18

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 30. Jan 2015

Publisert 13.mai 2010

GRATULERER MED BRONSEMEDALJE VETLE!
GRATULASJONER OGSÅ TIL ODA WENNEMO OG ESKIL KINNEBERG!

Vetle vant en bronsemedalje i H19-20 i NM-sprint i Levanger. Han begynner å få god fart på beina, og viste at han nå er en av Norges beste orienteringsjuniorer både på løpsfart og orienteringsteknikk.
Beste raumarprestasjon sto likevel Oda Wennemo for, ved å bli norgesmester i D17-18. Eskil Kinneberg vant sølv i H17-18, så Raumar vant en medalje i hver valør.

Vetle startet litt nølende til de to første postene, men økte så farta. På sjettepost ble det så et litt større tidstap. Så løp han med god fart og flyt en lang stund, og var oppe på andreplass. Til 22.posten gjorde han en ny feil, men berget likevel 3.plassen. Vant gjorde Vegard Danielsen foran Rasmus Korvald Skaare.Eirik rotet det til allerede på første post, og kom aldri opp i nødvendig fart, og endte på 23.plass.

Silje løp en litt lurvete kvalifisering, der hun ble nr.3 i sitt heat, og fortsatte dessverre med usikker løping i finalen. Løpet ble ødelagt allerede på vei til 3.post, der hun i utgangspunktet valgte det nest beste veivalget, og så ombestemte seg underveis. Da hun på toppen av det hele løp en sving for å unngå ei bikkje, var konsentrasjonen borte. Det ble flere feil underveis, og hun toppet det hele med å løpe feil vei rundt huset mellom nest siste og siste post, en manøver hun tapte 6 plasser på. På plussiden må hun ta med seg at hun på enkeltstrekk holdt høy nok fart.

Eskil imponerte veldig i kvalifiseringen, men gjorde noen feil i finalen. 2.plass etter en ikke helt perfekt sprint, forteller om styrke. Selv om tallet foran Eirik Rustads plass på resultatlista, var en del høyere, var prestasjonen sterk. 11.plass i en godt besatt seniorklasse viste at Eirik har tatt et nytt steg mot toppen denne vinteren.

Sterkest av alle fra Raumar var Oda. Hun løp en god kvalifisering, og en enda bedre finale, og var uimotståelig. Vant etter en oppvisning av et løp. Det ser ut til at både hun og Vetle har hevet seg flere hakk etter at de kom under Frode Balchens vinger.