Silje på 7.plass i verdenscupsprint i Lysekil. Så ble den annullert

Postet av Asle Jahren den 6. Jun 2015

Publisert 6.juni 2015



Silje så ut til å tangerte sitt beste verdenscupresultat da hun løp inn til 7.plass i verdenscupsprinten i Lysekil på svenska flaggans dag. Hun gjennomførte et solid løp teknisk og holdt fart som hun mestret gjennom hele løpet. Øverst på lista lå Tove Alexandresson. Noen timer seinere var løpet annullert på grunn av arrangørtabbe. Ingen god reklame for neste års VM-arrangører eller SI-systemet.

Arrangementet som egentlig var perfekt lagt opp, ble til slutt en liten skandale. Da løpet begynte, var tre av de touchfrie postenhetene konfigurert feil. Dette gjorde at noen løpere ikke ble registrert fordi de var for kjappe med brikken. De som ikke oppdaget dette og brukte reserveløsningen og stemplet manuelt, ble disket. De feilkonfigurerte enhetene ble byttet ut underveis i konkurransen, og alle løpere fikk derfor ikke helt like forhold. Juryen kom etter lange overveielser fram til at løperne ikke hadde konkurrert med rettferdige nok rammer og annullerte løpet.



På en vindfull dag i den vakre feriebyen Lysekil fikk løperne prøve seg på ordentlig bysprint med fokus på korteste vei og høydeforskjeller. Dette mestret Silje godt etter mange bysprinter i Sveits. Hun gjennomførte et løp der hun nesten på alle strekk valgte beste veivalg, og nesten alt tidstap kom på grunn av lavere løpsfart. Det var tydeligvis en god taktikk.



Helt i toppen på lista var det tre løpere som skilte seg ut.Tove Alexandersson, Emma Klingenberg og Judith Wyder. De holder rett og slett et høyere nivå enn resten, Beste norske ble Anne Margrethe Hausken Nordberg på 6.plass, ett sekund foran Silje. Elise Egseth løp enda litt fortere, men hadde mangler i kontorarbeidet, og ble disket.

I herreklassen fikk belgieren Yannick Michiels til et nesten feilfritt løp, og da er det ingen som løper fortere. Ved siden av seg på pallen fikk han Jonas Leandresson og Daniel Hubmann. Beste norske løper ble Øystein Kvaal Østerbø. Annulleringen var svært synd for Yannick Michiels akkurat som for Silje på en dag da de begge klarte og gjennomføre nesten perfekt teknisk

Neste års svenske VM-arrangører fikk en stygg skamplett på sitt rulleblad, akkurat som touchfrisystemet til SI. Vi får håpe lærdom av feilen sikrer et perfekt VM neste år.


ANNULLERT RESULTATLISTE


WOMEN





1

Tove Alexandersson

Sweden

13:22

2

Emma Klingenberg

Denmark

13:29

3

Judith Wyder

Switzerland

13:31

4

Maja Alm

Denmark

13:49

5

Nadiya Volynska

Ukraina

13:54

6

Anne Margrethe Hausken Nordberg

Norway

14:18

7

Silje Ekroll Jahren

Norway

14:19

18

Ida Marie Naess Bjoergul

Norway

14:51

22

Anne Johanne Lind

Norway

15:02

38

Nikoline Ekeberg Schjerve

Norway

15:30

43

Emma Johansson

Norway

15:39



Elise Egseth

Norway

felst.



Heidi Mårtensson

Norway

felst.











MEN





1

Yannick Michiels

Belgium

13:03

2

Jonas Leandersson

Sweden

13:12

3

Daniel Hubmann

Switzerland

13:21

4

Matthias Kyburz

Switzerland

13:25

5

Oystein Kvaal Osterbo

Norway

13:31

6

Andreas Kyburz

Switzerland

13:37

17

Magne Daehli

Norway

13:56

32

Carl Godager Kaas

Norway

14:13

37

Trond Einar Moen Pedersli

Norway

14:20

48

Emil Ahlbeck

Norway

14:32

53

Gaute Hallan Steiwer

Norway

14:41

84

Hakon Jarvis Westergard

Norway

15:28

-

Martin Vister

Norway

felst.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.