Silje på femte i NM-lang

Postet av Asle Jahren den 10. Sep 2015

Publisert 10.september 2015

Bilde fra arrangørens hjemmeside
Det ble kongepokaler til Mari Fasting og Olav Lundanes da Frol IL Orientering arrangerte NM-langdistanse fra Frolfjellet skisenter torsdag 10.september. Silje løp inn til 5.plass i D21E og Tiril til 23.plass i D19-20E. Beste raumarprestasjon sto Vetle Christiansen for med sin 4.plass i H19-20E. Gode løp også av Eskil Kinneberg, Karoline Sønsterudbråten og Anders Haga.

Silje innledet sitt løp med et dårlig veivalg til første post, der hun ble stangende i tett vegetasjon. Hun fikk etter dette aldri opp stor nok fart, og klarte heller ikke å holde jevn framdrift. Hun gjorde færre feil enn mange av konkurrentene, og endte derfor på en hederlig 5.plass, men over 9 minutter bak vinneren. Høyest fart holdt Anne Margrethe Hausken Nordberg, men en kjempebom på 1.post kostet henne seieren. Kongepokalen gikk derfor helt fortjent til Mari Fasting.

Tiril hadde ikke den beste dagen, og måtte ta til takke med en plass midt på lista i D17-18E. Vant gjorde Synnøve Bråten.

Morsomt at Vetle Christiansen fra Gjerdrum ble beste raumarløper. Han har hatt mye motgang de siste årene, men viste at han fortsatt er å regne med. Litt surt med 11 sekunder opp til pallen, men 4.plassen var gledelig. Klassen ble vunnet av Andreas Sølberg.

Gode løp ga 10.plass til Anders Haga i H17-18E og 11.plass til Karoline Sønsterudbråten i D19-20E.