Eskil Kinneberg vant JEC’s langdistanse

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 25. Okt 2009

Første gang publisert 25.oktober 2009

GRATULERER ESKIL!!

Eskil Kinneberg imponerte da han løp inn til seier i H18 på langdistansen i JEC 2009. Dette uoffisielle europamesterskapet samlet ikke alle de europeiske nasjonene i år, men løpet til Eskil er likevel av høy klasse. I tilegg til Eskils seier ble det medalje til Ingjerd Myhre som ble nr.2 i D18. Vetle løp en god langdistanse og ble nr.5. og nest beste nordmann i H20. Samme plass fikk Oda Wennemo i D18.

Løpet gikk i et skogsområde sørøst for Dresden. Terrenget besto hovedsakelig av blandingsskog på to åser med en del høye stup og skrenter. Området har mange skogsdriftsveier og stier, så løperne måtte mestre variasjoner i tempo og sikt. Eskil har mestret dette svært godt, og vant et og et halvt minutt foran tsjekkeren Pavel Kubat på andre plass i H18.

Vetle startet, som sist uttatte løper, svært tidlig også i lørdagens konkurranse. Etter en liten bom på første post, stormet alene gjennom skogen og inn til soleklar ledelse. Etter hvert skulle det vise seg at Matthias Kyburz nok en gang var i en klasse for seg, og vant komfortabelt. Vetles endte, til tross for den gode plasseringen, hele 5:47 bak sveitseren. Som nest beste nordmann presterer Vetle likevel langt over hva landslagsledelsen kunne forvente.

D18 ble vunnet overlegent av Emma Klingenberg, men sølvet gikk altså svært gledelig til Norge ved Ingjerd Myhre. Oda Wennemo fulgte opp med en flott 5.plass. I D20 vant russiske Anastasia Tikhonova med to minutters margin til storfavoritten Fiona Kirk fra Sveits. Beste norske løper Linn Hokholt endte hele sju minutter bak gullet til tross for en fin 5.plass.