Eskil Kinneberg nr.18 i VM mellom

Postet av Asle Jahren den 24. Aug 2016

Første gang publisert 24.august 2016

Bilde fra WOC2016 facebookside

På mellomdistansen tirsdag 23.august løp Eskil inn til en 18.plass. Et godt resultat for en mesterskapsdebutant i øvelsen. Herreklassen ble vunnet av sveitseren Matthias Kyburz foran Norges Olav Lundanes. I dameklassen vant svenske Tove Alexandersson foran Norges Heidi Bagstevold. En god norsk dag med to sølv.

Eskil ødela sine medaljesjanser allerede vad andre post, der han la inn en bom. Resten av løpet løp han raskt og sikkert, men gjorde noen litt dårlige veivalg. Alt i alt var det et meget godt løp, men det det var jevnt, og 3:10 etter vinneren holdt kun til 18.plass. I den jevne tetstriden i herreklassen trakk Matthias Kyburz det lengste strået, etter at Olav Lundanes gjorde noen små feil.

I dameklassen gikk seieren til favoritten Tove Alexandersson. På en dag der de to antatt beste norske løperne gjorde for mange feil, løp Heidi Bagstevold nærmest feilfritt, og sikret seg en litt overraskende sølvmedalje. Morsomt når outsidere lykkes så godt.