Anders åtte sekunder fra seier i Lørdagskjappen

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 10. Jan 2015

Publisert 28.april 2013

Lørdagskjappen var andre løp i årets norgescup. Anders løp godt og ble nr.3 på denne mellomdistansen, kun 8 sekunder bak vinneren Borger Melsom. Tiril løp også sterkt, og ble nr.5 i D15-16, fem minutter bak seirende Marie Olaussen. Ellers merker vi oss at Eirik i NTNUI-drakt endte kun fire minutter bak Hans Gunnar Omdal i herrenes eliteklasse.

Selv om Anders løp flott og endte på en sterk 3.plass, bør han ikke være helt fornøyd. Han ledet gjennom hele løpet, men seieren glapp på for lav fart på de to siste strekkene. Der ble han spurtet kraftig fra av Melsom og Rønning.

Tiril løp et godt løp rent teknisk, uten de helt store tidstapene, og ble belønnet med en flott femteplass. Hvis hun skal ta ytterligere et steg nærmere toppen må nok løpsfarten opp et hakk eller to.

I herrenes eliteklasse som ble vunnet av Hans Gunnar Omdal foran Eskil Kinneberg, ble det stryk for to av Norges mest rutinerte toppløpere. Anders Nordberg og Carl Godager Kaas stemplet begge på feil 12.post. Kanskje burde også løypelegger og kontrollør fått stryk. Det burde være unødvendig å legge to poster så tett inntil hverandre i et grøntfelt.