Sveits og Sverige vant stafettene i student-VM

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 26. Jan 2015

Publisert 24.juli 2010

Student-VM ble avsluttet med stafetter fredag. I dameklassen løp alle seks jentene brukbare stafettløp, og ble belønnet med fjerde og sjuende plass, mens Sveits tok seieren. I herreklassen løp Vetle godt, men laget nådde ikke høyere enn 11.plass. Stafetten ble vunnet av Sverige foran Tsjekkias 2.lag.

I et raskløpt terreng kom løpere med nasjoner med gode kontinentale ferdigheter og stor løpsstyrke mer til sin rett enn dagene før. Dette gjorde stafettene spennende, men svekket nok de norske mulighetene noe. I damestafetten kom Kine Hallan Steiwer godt i gang, og løp gjennom sin etappe uten de store feilene. Kine Gulliksen på andrelaget bommet litt på første post, men løp seg godt opp, og vekslet på 13.plass, plassen bak Norge 1. På andre etappe løp Ida Næss Bjørgul og Mariann Ulvestad. Også Ida åpnet med et lite tidstap til første post, men løp jevnt og sikkert gjennom etappen sin, og løp Norge opp til 5.plass, selv om hun tapte to minutter til til teten. Mariann løp 2.laget opp til 9.plass. På siste etappe løp Silje en sikkert og greit gjennomført etappe, med kun noen mindre tidstap, og løp laget inn til fjerde plass. På andrelaget holdt Siri Ulvestad omtrent samme fart som Silje, og løp andrelaget opp to plasser til 7.. Framme i teten var Sveits suverene vinnere.

I herreklassen løp både Andreas Høye og Eirik Rustad greie førsteetapper, men vekslet likevel helt nede på 30. og 27.plass i et løpssterkt førstetetappefelt. På andre etappe slo Vetle til med en god etappe, og løp Norge 1 opp fra 30.plass til 10.. Bjørn Ekeberg på siste etappe løp også en grei etappe, og løp laget inn til 13.plass. Andrelaget endte på 34.plass. Framme i teten var det jevnt og spennende, og til slutt var det hjemmefavorittene Sverige som dro av med seieren, foran Tsjekkias andrelag og Frankrike. Litt overraskende var det at Sveits stjernespekkede mannskap ikke nådde helt opp.

For Ullensaker o-lags løpere ble det et godt mesterskap. Silje fikk med seg medalje på langdistansen, satte farge på sprinten og løp en vel gjennomført stafettetappe. Vetle løp en god langdistanse, en grei mellomdistanse og en god stafettetappe. Begge opplevde at selv når de løp bra, var det et stykke opp til de beste.