Amelie Chataing og Jerker Lysell vant sprinten student-VM

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 26. Jan 2015

Publisert 22.juli 2010

Sprinten i student-VM i Borlänge ble et intenst oppgjør mellom Caroline Cejka og Amelie Chataing i dameklassen og Scott Fraser og Jerker Lyselli herreklassen. Disse fire sterke løperne var i en egen klasse, mens det var svært jevnt mellom resten av løperne. Silje var lenge med i kampen om en ny god plassering, men feilet i skiftet mellom bebyggelse/park og ravineterreng og endte helt nede på 33.plass. Kine Hallan Steiwer ble beste norske løper med 15.plass.

Arenaen for student-VM-sprinten var lagt til Gammelgården i utkanten av sentrum av Borlänge, og her hadde arrangøren lagt opp til et fint publikumsopplegg, med publikumspost inne på arenaen, og muligheter til å se at løperne tok forskjellige veivalg i ravinene mot slutten av løpet. Speaker hadde også satset på et ambisiøst opplegg med to klasser på en gang, radiopost, forvarsel publikumspost, publikumspost og på å følge de beste fra nest siste post til mål. Speaker Ola Jodal og hans team hadde gapt høyt, men mestret dette imponerende godt. Selv om det ble noen små glipper, fikk publikum oppleve drøy halvannen times intens spenning.

Først ute av de norske var Kine Hallan Steiwer. Hun gjennomførte et godt løp og løp inn til ledelse.

Da Silje kom til publikumspost var det Sabine Hauswirth fra Sveits som ledet som ledet i mål, og Silje passerte 12 sekunder bak. Dessverre gjorde Silje en, i sprint, stor feil på neste post nede i ravinene, og da speaker begynte å vente på Silje ble det klart at hun kom til å ende langt nede på listene. Silje fortalte etter løpet at hun ikke bremset nok på farta da det gikk over fra park til terreng med raviner, og gikk rett på en parallellfeil som kostet et minutt. Deretter gjorde hun dårlige veivalg mellom de neste postene. 1:17 bak Hauswirth og 1:44 bak vinneren ga 33.plass.

Kampen om seieren i dameklassen ble til slutt en spennenede duell mellom Caroline Cejka, Sveitsog Amelie Chataing, Frankrike. En duell den franske jenta vant med 7 sekunders margin. Bronsevinner Michaela Guizzardi, Italia, endte hele 25 sekunder bak Chataing.

I herreklassen ble det også en duell om seieren. Den svenske storfavoritten Jerker Lysell dro det lengste strået, og vant 8 sekunder foran britiske Scott Fraser. Bronsevinner Severin Howald, Sveits var hele 26 sekunder bak gullet. Eirik Rustad, Gjerdrum og Raumar, var en av de norske løperne. Han gjorde et greit sprintløp, uten maks klaff. Dette holdt kun til 37.plass i en svært jevn klasse. Espen Fiskum ble beste norske herreløper på 25.plass.

Selv om det ble litt svake norske resultater, var det en flott konkurranse å følge fra publikumsplass. De svenske "utkants"klubbene Stora Tuna og Domnarvets viste at svenske klubber kan lage gode mesterskapsarrangementer.