HURRA! Norge vant gull!

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 26. Jan 2015

Publisert 10.juli 2010

Norge vant gull på stafetten i jr-VM. De slo de svenske storfavorittene med over minuttet og knuste resten av stafettfeltet. Trioen Gaute Hallan Steiwer, Eskil Kinneberg og Vegard Danielsen sto fram som de rutinerte stafettløperne de er etter mange gode stafettetapper på klubblagene sine denne sesongen. Andrelaget ble nr.5 etter jevn og god løping av alle tre. Damestafetten ble vunnet overlegent av Danmark, foran Tsjekkia og Russland.

Norges førstelag vant herrestafetten etter offensiv og god løping av de norske guttene. Gaute Hallan Steiwer fortsatte der han slapp på fredag og vekslet på andreplass 8 sekunder bak Sveriges Olle Bostöm. Eskil fortsatte med mer offensiv løping, og lå en stund langt foran Sveriges Gustav Bergmann, men vekslet 11 sekunder bak. Vegard Danielsen hentet fort inn Sveriges Johan Runesson, før han klarte å legge svensken bak seg. Svensken kom seg opp i ryggen og forbi igjen, men gikk på en bom helt mot slutten. Til slutt vant Norge med behagelige 1:04. De svenske storfavorittene var nedkjempet.

Andrelaget hang også godt med. Yngve Skogstad tapte kun 1:32 til teten og vekslet som nr.4. Rasmus Korvald Skaare mistet 4 nye minutter på teten, men bare to plasser. På siste etappe løp Vetle laget opp til 5.plass. Siden førstelaget var foran teller laget likevel ikke i nasjonskampen, så Vetle fikk ingen plass på podiet, selv om laget løp godt nok.

Damestafetten ble en parademasj for Danmark, de løp alene i tet fra begynnelse til slutt. På pallen fikk de med seg Tsjekkia og Russland. De norske jentene ble hektet av tidlig på første etappe, og nådde aldri opp i tetstriden igjen. Førstelaget ble best på 8.plass som 7.beste nasjon.