Eskil Kinneberg på 4.plass i JWOC lang - Vetle nr.27

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 27. Jan 2015

Publisert 6.juli 2010

Eskil Kinneberg løp en fantastisk langdistanse i JWOC mandag, og løp seg inn på podiet. Det var bare 10 sekunder opp til bronsen og 2:10 til gullet. Eskil som er junior ytterligere to sesonger imponerte alle. Vant gjorde den gode tsjekkeren Pavel Kubat, foran svenske Johan Runesson og sveitsiske Matthias Kyburz. Vetle løp et greit løp og ble nr.27. I dameklassen vant Ida Bobach igjen overlegent, mens de norske jentene var sjanseløse. De polske jentene som tok medaljer på sprinten viste at det ikke var noen tilfeldighet. De ble nr.5 og 7 på langdistansen.

Eskil startet som best seedede norske løper, og innfridde til de grader. Han hamret jevnt og sikkert gjennom den 11,3 km lange løypa uten å gjøre store feil. Dette var utrolig viktig i et terreng der ingen unngikk feil. Terrenget var krevende, kartet i 1:15 000 svært tungt å lese og postene mange. Mellom postene var det mye stiløping som krevde stor fart. Eskil var av dem som best klarte å avpasse fart til orientering og ble premiert med en flott 4.plass i sitt første jr-VM - og med to jr-VM foran seg.

Vetle hadde en tre minutters bom på tredjepost som ødela litt av løpet, men gjennomførte ellers et ganske greit løp. Men litt tidstap her og der drar på seg når det er 31 poster, og det ble til slutt nesten 12 minutters tidstap til vinneren. En 27 plass blant over 150 VM-deltakere er likevel ikke dårlig.

Det var god stemning i supportergruppa til raumarløperne da Eskil spurtet om bronsemedaljen.

Arrangøren fikk noen kraftige riper i lakken under dette løpet. Løpere som allerede hadde varmet opp og gjort seg klare til sin VM-start måtte vente 40 minutter før de fikk starte, da starten brått ble utsatt. Den lovede online resultatsevicen som var lovet fungerte heller ikke, og det rapporteres om svak speakertjneste. Publikum fikk inntrykk av at arrangøren rett og slett ikke var godt nok forberedt.