Vellykket 50-årsmarkering på Borgen

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 30. Jan 2015

Publisert 29.mai 2010



Torsdag 27.mai markerte UOL sitt 50-årsjubileum i forbindelse med et karuselløp fra Borgen skole. Nærmere 100 løpere i alle aldre, og fra de fleste klubbene i Raumar, møtte opp. Mange benyttet seg av tilbudet om å prøve seg på ei lita løype på det håndtegnede kartet fra 1959. En del av klubbens veteraner møtte opp i Ullensaker o-lags drakter i forskjellige årganger. Etter karusellen var det servering av kaker og mimring over diverse hendelser i lagets 50 år lange historie inne i gymsalen.




Det var hyggelig at det kom så mange til jubileumsarrangementet vårt. Gledelig at både ullensakerløpere som tidligere var aktive og mange nybegynnere kom for å delta i denne markeringen av 50-årsjubileet. Rundt klokka 18.00 var det trengsel foran bordet der det var kartsalg og registrering.



I den fine vårsola som arrangementet var tilgodesett med ble det tid til mye orienteringsprat og annen sosial kontakt, noe som er en av styrkene med orienteringssporten.



En del av klubbens veteraner markerte jubileet med å stille i klubbdrakter fra tidligere i klubbens historie. Dette sammen med dokumentert historie gjennom bilder, kartoppslag og historier fra klubbens virksomhet gjorde det riktig trivelig både ute og inne denne torsdagskvelden.



En av klubbens ganske nye orienteringsfamilier - familien Risebrobakken- hadde bakt ei flott jubileumskake, som vi måtte forte oss å ta bilde av før sultne løpere kastet seg over den. Det var forøvrig et bugnende kakebord, som møtte alle som satte seg inn i gymsalen for å ta del i den delen av arrangementet, som foregikk inne etter karuselløpet. Inne kunne man samtidig som man spiste og lyttet til det som ble medelt fra scenen, se på bildeserier av noen av klubbens løpere passere over lerretet.



Langs den ene veggen var det ganske folksomt hele kvelden, for her var det laget en utstilling av et utvalg av klubbens gamle kart, og Leif Hoel hadde tatt med seg en billedutstilling på store plakater fra klubbens første to tiår. Terje Bråten har med god hjelp av Hans Haug Ruud begynt å lage et historisk skrift over klubbens historie. Det foreløpige utkastet gikk litt på rundgang i gymsalen, og Terje fikk nye innspill. Han ga også uttrykk for at han gjerne ville ha hjelp fra alle klubbens veteraner for å gjøre dette skriftet så godt og riktig som mulig.



De som møtte opp til denne markeringen av klubbens 50-årslubileum fikk en hyggelig kveld med o-venner i flere generasjoner.



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.