Vetle på 9.plass i ski-JWOC-sprinten

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 27. Jan 2009

Første gang publisert 27.januar 2009

Allerede på den første øvelsen i skiJWOC beviste Vetle at han burde vært bedre rangert blant de norske gutta. Med det svært ugunstige startnummeret 1, gikk han inn til en flott 9.plass som nest beste nordmann. Klassen var meget jevn, og det var bare 21 sekunder opp til pallen.

Med startnummer 1 fikk Vetle æren av å gå opp alle de scooterkjørte sporene, noe som ikke akkurat er noen fordel. Vetle viste psykisk styrke, og lot seg ikke affisere av denne ulempen. Han konsentrerte seg om sitt eget løp, som han gjennomførte på en overbevisende måte. Et lite tidstap på 4.post var alt som satte ham ut av kampen om bronsen. Gullet og sølvet ble vunnet på en suveren måte av henholdsvis Olli-Markus Taivainen, Finland og Gustav Nordström, Sverige. I den jevne kampen om bronsen trakk nordmannen hans Jørgen Kvåle det lengste strået. Med 9.plassen er Vetle i gang, og vi gleder oss til fortsettelsen.

Parallelt med jrVM er det nordisk mesterskap for senior og et uoffisielt europamesterskap for ungdom. I tillegg er det et tilbud med åpne klasser for andre ski-o-løpere. Sondre deltok i M18, selv om han bare er 16 åring. Her gikk han inn til en fin 9.plass kun 1:01 bak vinneren russiske Stepan Malinovskiy.