Helsvensk mellomdistanse i NOM

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 10. Jun 2009

Første gang publisert 10.juni 2009

Tirsdag 9.juni, og mellomdistanse i NOM 2009, blir en dag svenskene husker godt. De vant alle gullene, og tok sju av 12 medaljer. Vetle løp brukbart o-teknisk, men var langt unna å matche farten til de beste svenskene. Marianne Andersen sto for den beste norske prestasjonen, med en flott sølvmedalje i dameklassen.

I damenes juniorklasse ble det en liten opptur for Norge, etter et svakt mesterskap så langt. Sjuende, åttende og to på niende plass lar seg høre. Jenny Lönnkvist imponerte med et nytt mesterskapsgull, og så fulgte det svensker på andre, tredje, femte og sjette. Oda Wennemo hevet seg også et lite hakk fra langdistansen, men endte tolv minutter etter Lönnkvist.

Vetle løp et greit o-teknisk løp, men la nok igjen minst 2 minutter på bomming. I tillegg syntes han det gikk tungt. Han hadde ikke like mye å gasse på med som under langdistansen. Det endte med 27.plass. Om det var opptur for juniorjentene, så var det vel heller nedtur for guttene. 12.plass til Jonas Juveli som bestemann, var bra for ham, men dårlig for laget samlet. På toppen av lista fant vi sju svensker blant de ti beste. Best av alle var Albin Ridefelt.

I herreklassen ble det et tett oppgjør mellom Peter Öberg og Thierry Gueorgiou. Ingen av dem gjorde feil av betydning. Det ble så tett at det ble veivalget mellom 9. og 10 post som ble avgjørende. De norske løperne feilet etter tur. Olav Lundanes gjorde lite feil, men holdt litt lavere fart enn Öberg, og ble nr.13, som beste nordmann.

I dameklassen ble det sekundstrid mellom Marianne Andersen og Helena Jansson. Jansson holdt best mot slutten, og kom i mål 38 sekunder foran Andersen. Silje hadde mer krutt i beina enn tidligere i mesterskapet, men gjorde for mange feil. Den mest ødeleggende kom på 7.posten, som for mange av de andre.

I worldcupclassene var det ett minutts startintervall og sommerfugl. Denne virket som oppsamling, og det ble mye klyngeløping. Ett minutts startintervall er for lite i en slik konkurranse hvis man skal unngå henging.