Fjerdeplass i NM

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 11. Sep 2009

Første gang publisert 11.september 2009

Silje løp et godt løp, og ble noe overraskende nr. 4 på selveste gromdistansen, den klassiske langdistansen, da NM uka ble innledet i Ålen torsdag 10.september. Klassen ble vunnet av Marianne Andersen, som har stått fram som den dominerende norske dameløperen denne sesongen. Olav Lundanes vantherreklassen i utklassingsstil.

Silje åpnet løpet sitt ganske svakt, mens Marianne Andersen åpnet svært fort. Bare på strekket fra 1-2.post tapte Silje nesten 3 minutter til Marianne, og på 6.post, godt over halvveis, hadde Marianne nesten 6 minutter bedre passeringstid enn Silje. På 7.post gikk Marianne på en 3:40 bom, og resten av løpet vant hun ikke mye på Silje. Silje startet et stykke foran de antatt beste, og passerte mål i klar ledelse. Denne holdt helt til Heidi Bagstevold, Kongsberg, som var først i seedet gruppe, spurtet i mål. Under minuttet seinere løp norgesmester Marianne Andersen i mål. Deretter klarte bare en løper til å komme seg foran Silje, og det var siststartende Anne Margrethe Hausken. Silje endte derfor på en flott 4.plass.

Silje er ekspert på 4.plasser i NM. Forrige sesong klarte hun tre 4.plasser i jrNM. Årets 4.plass er likevel ikke ”den sure 4.plassen”, men en flott plassering som vitner om stor framgang etter et halvt år med god trening. Strekktidene viser at de ni minuttene hun taper til løpets fantomtid (summen av de beste strekktidene), fordeler seg noenlunde likt mellom o-tekniske feil og lavere løpshastighet enn de beste. Samtidig viser de at hun holder ut helt til slutt, en god egenskap å ha med seg.

I herreklassen var Olav Lundanes uimotståelig i trøndermyrene. De andre var ikke i nærheten av å holde samme nivå. Raumars to deltakere, brødrene Rustad fra Gjerdrum kom seg aldri ordentlig inn i løpet, og endte et stykke ned på lista.