Vetle 12 i JEC-sprinten

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 23. Okt 2009

Første gang publisert 23.oktober 2009

I siste øyeblikk før troppens avreise, rykket Vetle inn på laget da den norske troppen reiste til JEC2009. Den første konkurransen i Tyskland var sprint, fredag 23.oktober. Vetle startet først av de norske, men fikk likevel en 12.plass som tredje beste nordmann i H20. En god plassering av Vetle som ikke er noen utpreget sprinter.

Vetle løp et løp uten store feil, der han tapte noen små sekunder på hvert strekk til meget løpssterke Mathias Kyburz fra Sveits, som vant med 20 sekunder på danske Søren Bobach. Ulf Forseth Indgaard på tredjeplass endte hele 59 sekunder etter gullet. Bak Ulf var det langt jevnere og Vetle som endte på 12.plass endte 56 sekunder bak Ulf.

Beste norske prestasjon i Dresden sto Håkon Westergaard for, med 2.plass kun 6 sekunder bak vinneren, tsjekkeren Pavel Kubat, i H18. Prestasjonene for øvrig, var nok i underkant i en konkurranse der både svensker og finner glimrer med sitt fravær. I alle de andre klassene ble det favorittseire, i tillegg til Kyburz vant Emma Klingenberg, Danmark og Fiona Kirk, Sveits.

Raumar hadde ytterligere to løpere i den norske troppen, Eskil Kinneberg og Oda Wennemo. Eskil holdt høy nok fart til å hevde seg helt oppe i toppen, men gjorde en større feil på vei til 8.post, og måtte ta til takke med en 16.plass i en meget jevn H18-klasse. Oda Wennemo ble nr.15 i D18.