Sprintbronse til Sondre i Hovedløpet

Postet av Asle Jahren den 3. Aug 2008

Første gang publisert 3.august 2008

GRATULERER SONDRE!

Sondre vant bronsemedalje da Hovedløpet 2008 ble innledet med sprint i Sandefjord lørdag 2.august. Sondres medalje er, i følge O-postens kilder, Ullensaker OL’s første medalje i Hovedløpets historie. Han løp et kontrollert og sterkt løp, og endte 32 sekunder bak vinneren, suverene Bjørn Lundanes, Emblem IL. Sølvet knep Anders Vister, Indre Østfold OK,11 sekunder foran Sondre. Godt løp også av Turid som ble nr.29 i D15. Raumar vant for øvrig sølv i både H16, Eskil Kinneberg og H14, Åsmund Wennemo.

Først ut av våre var Synnøve. Hun startet med en megafeil allerede før første meldepost, og fikk løpet ødelagt. Hun løp ganske bra resten av løypa, men i sprint må man lete ganske langt ned på resultatlista etter så store feil. Klassen hennes D14 ble vunnet Runa Fremstad, Larvik OK. Beste raumarløper ble Anniken Gjerde Alnæs på 9.plass.

Turid var neste ut av våre, og hun løp et av sesongens beste løp, og ble nr.29 av de totalt 79 løpere i D16. Hun passerte publikumspost med mulighet til å ende blant de 20 beste, men gjorde en feil på siste sløyfa.Klassen ble vunnet av Ingjerd Myhre, Kongsberg. Beste raumarløper ble Oda Wennemo på 5.plass.

Så var det Sondre sin tur. Han slo til med høyt tempo ut fra start, og holdt siget gjennom hele løypa, og kom inn til en foreløpig 2.plass uten at speakeren fikk det med seg. Han fulgte bare bakenforstartende Anders Vister, som løp noen små sekunder fortere enn Sondre. Så ble det en halv times venting på om tredjeplassen skulle holde. Simen Jevne Arnes, Hamar OK, så lenge ut til å true medaljeplassen, men gjorde en feil mot slutten og falt ut av toppkampen.

I begge de to andre gutteklassene ble det raumarsølv. Eskil Kinneberg vant sølv i H16 på et svært tidlig startnummer, og Åsmund Wennemo gjorde det samme i H15 på nest siste startnummer. Totalt ble det en flott medaljehøst på Raumar OL i denne første offisielle hovedløpssprinten.

Løypeleggerne hadde lyktes med å legge løyper med forholdsvis enkel orientering, men som skilte godt allikevel. I denne aldersgruppen trenger det ikke å være så veldig komplisert. I starten løp de rett ut i det vanskeligste området som besto av skogsterreng, så inn i parken ved passering før avslutningen gikk blant turistene inne i Sandefjord. Avslutningen var lagt til Badeparken.

Arrangøren hadde laget en fin arena med gode muligheter for å følge med. Dette gjorde det morsomt og spennende for publikum, selv om det var noen glipper i speakertjenesten.