WC mellomdistanse i Liberec

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 17. Jan 2015

Publisert 24.september 2011

Silje løp godt fra fjerde post til mål og fikk en fin 24.plass i verdenscupen i Liberec i Tsjekkia lørdag 24.september. Vetle åpnet også for sakte til å henge med teten, gjorde i tillegg noen feil underveis, og fikk en 58.plass i herreklassen på denne mellomdistansen. Vant gjorde Dana Brozkova fra Tsjekkia og Pasi Ikonen fra Finland.

Silje åpnet kontrollert inn i første post, og la bevisst igjen noen sekunder på å komme inn på kartet. Hun mente selv å ha kontroll inn i ringen på andre post også, men strøk rett forbi posten. Det tok to og et halvt minutt før hun igjen var der og stemplet. Til tredje post ble hun litt nølende, men fant posten nokså greit. Til fjerde valgte hun et veivalg der hun krysset to åser, og vinklet ut fra streken to steder. Dette kostet henne over ett minutt ekstra, og hun lå nede på 45.plass nesten fire minutter bak ledende Helena Jansson. Gjennom resten av løypa løp hun seg oppover på resultatlista, og endte til slutt på en fin 24.plass. Litt synd at hun åpnet så svakt, ikke minst med tanke på jaktstarten på søndag.

Dameklassen ble vunnet av hjemmefavoritten Dana Brozkova. De tsjekkiske jentene imponerte, og klarte også 6. og 13.plassen. Minna Kaupi løp som vanlig styggfort, men gjorde større feil en Brozkova, og måtte ta til takke med andreplassen. Helena Jansson ble nummer tre. Ingen av de norske jentene kan får godkjent, til det gjorde de for mange feil. Betty Ann Bjerkreim Nilsen ble best med en 16.plass.

Vetle fikk aldri opp den farten som trengs for å henge med blant verdens beste. Midt i løpet hadde han noen gode strekk, men dette løpet fikk han ikke helt grepet på. Han endte på en 58.plass. Kun to av de norske herrene kan få godkjent for sine løp. Det er som vanlig Olav Lundanes, som ble nummer fem. I tillegg imponerte Bjørn Ekeberg, som vel må kunne sies å ha fått et lite internasjonalt gjennombrudd med sin sterke 15.plass. I toppen av lista var østerrikeren Gernot Kerschbaumer oppe på en gledelig overraskende tredjeplass, ellers var det bare ventede navn. Denne gangen ble det seier til Pasi Ikonen foran Thierry Gueorgiou, mens Daniel Hubmann falt rett utenfor pallen.