Ingen finaleplasser i Finland

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 18. Jan 2015

Publisert 16.juni 2011

Første dag av Nordic O-Tour ble i sveitsisk i herreklassen med femdobbelt seier og svensk i dameklassen med alle pallplassene i finalen. Beste norske herre kom på 14.plass og beste jente på 18. Ingen av Raumars tre løpere nådde finalen, men Vetle gjorde en god konkurranse da han ble nr.38 i kvalifiseringen. Sammenlagt henger heldigvis Olav Lundanes og de tre beste norske damene fortsatt bra med.

Dagen ble innledet med mellomdistanse på sprintkart som kvalifikasjon for bysprint om ettermiddagen. Første mann ut var Eskil Kinneberg. Han gjorde et brukbart teknisk løp, bortsett fra en bom i siste sløyfa i sommerfuglen, men farten ble ikke høy nok. Uttaket kom for seint til at han fikk justert ned treningsmengden før denne konkurransen.

Vetle startet også ganske tidlig. Han løp en god konkurranse med få feil. En feil var et langt rundtveivalg til 3.post, som han tapte en del på. Farten holdt ikke til finale, men jeg synes han har all grunn til å være stolt over sin 38.plass i dette WorldCup-feltet.

Olav Lundanes vant kvalifiseringen, og fikk Kaas, Omdal, Weltzien og Østerbø med seg til finalen

Silje startet omtrent midt i dameklassen, og fikk sitt løp ødelagt allerede få meter etter startpost. Hun tok av stien på et tråkk som ikke var på kartet, mistet kontrollen, og fikk panikk. Denne slapp ikke taket før hun hadde stemplet på andrepost, og 2:20 var tapt. Resten av løpet gikk teknisk bra, selv om gutsen til å stå på ikke holdt helt. Hun endte på 34.plass 39 sekunder bak finaleplass. Med litt mer indre ro i starten, eller mer trøkk til å presse på gjennom løypa, hadde dette blitt langt morsommere for henne. Nå mistet hun sprintfinalen, og en av sjansene til å bevise at hun er god nok for VM-laget i sprint.

Kvalifiseringen ble vunnet av finske Anni-Maija Fincke foran Heidi Østlid Bagstevold. Wigemyr, fasting og Egseth kom også til finalen.

I finalen datt de norske løperne totalt igjennom. Det ble en kollektiv fiasko for de norske løperene. I herreklassen der sveitserne vant femdobbelt, var Matthias Kyburz den beste. Øverst på den helsvenske damepallen sto Linnea Gustafsson.

Heldigvis løp en del av nordmennene godt i kvalifiseringa, slik at sammenlagtlista i touren ser litt bedre ut, særlig i dameklassen.