Simone Niggli vant finalen - Silje på 26.plass

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 25. Jan 2015

Publisert 10.oktober 2010

Simone Niggli vant WorldCup-finalen. Sprinten i Geneve ble en parademarsj. Hun ledet fra start til mål, og kunne til tross for en feil helt mot slutten løpe inn til seier. Akkurat som på lørdag, var det bare Helena Jansson som var i nærheten. Silje gjorde en tidlig feil, og lå rett før halvveis helt nede på 38.plass. Hun løp seg opp i den siste halvdelen av løpet, og endte på 26.plass. Nok et nestenløp av Silje i verdenscupen.

Forkjølelsen hemmet Silje minimalt i søndagens finale. Hun tok det litt med ro ut av startrampa, men fant raskt flyten. Den holdt seg god helt til hun løp ut av 5.post. da tok hun feil gate, og tapte over 50 sekunder. Hun dro heldigvis ikke feilen med seg videre, og fant igjen den gode flyten. Hun gjennomførte resten av løpet uten feil av betydning, og var ganske godt fornøyd med løpet sitt ved målpassering. litt mindre fornøyd var hun da hun skjønte at feilen hadde kostet henne så mye tid, og elleve plasser.

I herreklassen ble det utrolig jevnt. Vant gjorde Daniel Hubmann som også vant verdenscupen. Tre nordmenn blant de ti beste lar seg høre.Øystein Kvaal Østerbø ble nr.5, Lars Skjeset nr.6 og Audun Weltzien nr. 10. Audun var kun 46 sekunder bak Hubmann på sin 10.plass.

I World Cup sammenlagt ble det sveitsisk seier i begge klassene. I herreklassen fikk Norge tre blant de ti beste: Carl Waaler Kaas på fjerde, Olav Lundanes på femte og Audun Weltzien på 7. I dameklassen ble Marianne Andersen nr.7 uten å løpe de tre siste løpene. Silje klatret to plasser med poengene fra finalen, og ble nr.37.