God mellomdistanse av Sondre og Tiril

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 27. Jun 2009

Første gang publisert 27.juni 2009

O-festivalen ble innledet med mellomdistanse fredag kveld. Av våre løpere var det Tiril og Sondre som fikk det best til, med henholdsvis 8. og 10.plass i sine klasser. Også Brage gjorde et godt løp da han ble nr.12 i H17-18E.

Dagen ble innledet av WorldCup-klassene. Her ble det medaljer i alle valører til Norge. En fin oppmuntring etter de svake resultatene i nordisk mesterskap. I herreklassen delte Carl Waaler Kaas og Peter Öberg seieren, mens Anders Nordberg tok bronsen. I dameklassen ble Marianne Andersen nr. 2 bak Minna Kauppi. Silje ble nr. 26, og satte ny besteplassering i verdenscupen.

Sondre tapte 2 minutter på langstrekket til 3.post, men løp for øvrig et ganske greit løp rent o-teknisk, og var fornøyd med løpet som holdt til en 10.plass i H16. Vant gjorde Tommi Luchsinger fra Kongsberg.

Tiril løp et løp uten store bommer på enkeltposter, men samlet likevel opp 4 minutter tidstap totalt. Dette holdt likevel til en flott 8.plass i D11-12.Kristin Helland-Hansen fra Tyrving vant klassen.

I H17-18E ledet Brage midtveis, og var med og kjempet om seieren helt til det var tre poster igjen. Da fikk han halvannet minutt bom på fjerdesiste post og to minutters tidstap på nestsiste post, og falt ned til 12.plass. En god plassering, men det var så nære …… Klassen ble vunnet av Martin Vister, etter sekundstrid med Raumars Eskil Kinneberg.

I H19-20E skuffet våre to litt. Vetle løp et til han å være et svakt løp reint o-teknisk, og etter noen bommer falt også motivasjonen for å holde farten oppe drastisk. Det endte med 14.plass, langt etter det man kunne forvente av en VM-reserve, selv om han ble forstyrret av at kompasset var ødelagt.Heller ikke Sjur fikk tak på orienteringa i Lathusåsen, og endte 13 minutter bak vinneren Gaute Hallan Steiwer.

Turid Kamstrup Hovind tok en fin 20.plass i D17-20E. Denne klassen ble vunnet av Ingjerd Myhre, Kongsberg.