Silje sprintet til 29.plass i verdenscupfinalen i La Chaux-de-Fonds

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 17. Jan 2015

Publisert 2.oktober 2011

Silje fikk igjen til en brukbar sprint da hun løp verdenscupfinalen i Sveits søndag 2.oktober. Etter en heller forsiktig og litt svak åpning, de første fire og et halvt minuttene, løp hun fort og sikkert. Det endte med en 29.plass. Vant gjorde finske Minna Kauppi, foran Lena Elisasson og Helena Jansson. I herreklassen vant Daniel Hubmann foran Jerker Lysell og Matthias Kyburz.

Silje var første løper med tracking, og åpnet løpet svært forsiktig, etter å ha brent seg på bom i starten i de siste løpene. Ut av tredje post løp hun først ut mot høyreveivalget, før hun ombestemte seg og løp venstreveivalget i stedet. Da hun stemplet på fjerde post var hun desidert sist. Men så fikk hun endelig opp farta, og gjorde bare en liten feil til, og løp seg derfor opp elleve plasser til 29.

Minna Kauppi rotet også litt i starten, men hun løp som vanlig mye fortere enn de andre, og klarte likevel å dra i land seieren. Det norske damelaget sett under ett, løp svært svakt, med Marianne Andersens 21.plass som beste plassering. Det merkes at ingen norske løpere satser skikkelig på sprint.

I herreklassen gikk det heller ikke spesielt bra for de norske. Carl Waaler Kaas, Norges beste, løp et teknisk godt løp, men måtte likevel se seg slått av Daniel Hubmann med 41 sekunder i løpet av ett kvarters løping. Foran VM i Sveits neste sesong kreves det langt bedre treningsarbeid enn foran denne sesongen.