Jr-VM-gull mellom til Norge ved Gaute Hallan Steiwer

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 26. Jan 2015

Publisert 9.juli 2010

Det så lenge ut til å bli firedobbelt svensk på mellomdistansen, men det var før Gaute Hallan Steiwer kom. Han ikke bare snøt svenskene for firedobbelt seier, men han knuste dem og vant jr-VM-gull- med en seiersmargin på 1:09 på mellomdistanse. Han var i en egen klasse. Dette var skikkelig gøy. Det er lenge siden Gaute har vist seg fram på denne måten. Vetle løp et nytt løp på samme nivå som før i VM og fikk en god 27.plass.I jenteklassen ble det dobbelt svensk seier ved Tove Alexandersson og Lilian Forsgren.

Gaute viste gode takter i kvaliken, og vant sitt heat på torsdag. Men det er ofte stor forskjell på kvalik og finale. Denne gangen tok Gaute med seg feelingen fra kvaliken inn i finalen, og knuste til med et superløp. Han løper fort, og denne gangen fant han postene i et svimlende tempo.

Vetle ødela nok en gang løpet sitt på en tidlig post. 4.posten kostet 2:18 mer enn det Gaute brukte. Med en ny minuttsbom på 6.post var han sjanseløs. Han løp likevel godt resten av løypa og endte kun 4:42 bak Gaute og 3:16 bak medalje. Vetle kan etter den siste individuelle distansen i JWOC oppsummere med rekka 36.,27, og 27. Selv om det alltid i teorien går an å trekke fra bommer, er plasseringene så jevne at han nok må fastslå at dette er nivået hans i øyeblikket.

På telefon fra Danmark fortalte Vetle at han var skuffet over bommene sine, særlig etter at han skjønte at resten av løpet gikk i medaljefart. Han hadde likevel allerede flyttet fokuset til nye oppgaver. Lørdagens siste etappe på stafetten for Norge 2 og student-VM er de neste oppgavene han har lyst til å lykkes med.

Det norske laget har etter dette superløpet til Gaute Hallan Steiwer, Vegard Danielsens sprintbronse og Eskil Kinnebergs 4.plass på langdistansen prestert langt bedre i JWOC enn man kunne tro på forhånd. Morsomt både for utøverne og trener Frode Balchen.