Raumar vant 15-stafetten 2010

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 30. Jan 2015

Publisert 29.mai 2010

Etter 15 gode etapper i Østmarka kunne Raumar innkassere sin første seier i 15-stafetten. Av de 15 på laget som vant, løp ullensakerløperne Synnøve, Eirik og Vetle. Alle tre løp solide etapper og var sterkt delaktige i seieren. De to andre raumarlagene ble for ujevne og endte mot slutten av resultatlista.

Det var stor spenning i Raumar-leiren før start om hvor langt etter teten vi ville være etter 3x3 etapper (3km - 6km og 2km). Målsetningen var å henge sånn noenlunde med teten på disse etappene slik at 4km løperne våre (Eirik KH, Vetle og Håvard) skulle klare å skaffe klubben et forsprang før de siste 3 etappene. På de tre siste etappene hadde vi gode kort.

Før start ble det en liten lagendring ettersom Harald Aas ikke følte seg helt god i halsen og ønsket å løpe en tidlig 6km. dermed byttet Harald og Eirik R plass i lagoppstillingen. Harald merket ikke så mye til halsen og løp inn til en av de beste tidene på 6km.

Målsetningene klarte vi akkurat som planlagt! Alle de 9 første løperne løp meget godt! Ut på 4 etappe lå vi godt an og til meldepost halvveis lå 2 raumarløpere og en lilomarkaløper i tet. Like etter kom meldingen om at nok en raumar-løper hadde passert. Inn til veksling kom 3 raumar-løpere innen ca 1min og dermed løp Eskil ut på sin etappe før noen av de andre hadde kommet inn. Både Eskil og Magne løp solide løp og sendte Eirik R ut på sisteetappe med en ledelse på nesten 7min. Eirik løp sikkert og kontrollert og løp inn til Raumars første seier i 15-stafetten!

Med 15 gode etapper og ingen store bommer på noen av løperne kunne Raumar klatre øverst opp på seierspallen!