Natt NM: Gull til Eskil Kinneberg ,bronse til Oda Wennemo

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 31. Jan 2015

Publisert 17.april 2010

Ullensakers løpere lyktes ikke helt i natt-NM til tross for greie plasseringer for Vetle (6.) og Silje (8.). Klubbkameratene i Raumar, Eskil og Oda, derimot,løp medaljeløp. Eskil vant sågar en utklassingsseier. Seniorklassene ble vunnet av henholdsvis Olav Lundanes og Kajsa Nilsson, begge fra Halden. Arrangør og kontrollør bør tåle en god del kritikk etter løpet. Tidtaking, resultatservice og speakertjeneste holdt ikke det nivået som er ønskelig i et NM. Når NM er avgjort kl. 23.15 på fredag er det lovlig seint at de offisielle listene først kommer til å foreligge kl.14:30 på lørdag.

Vetle endte kun tre minutter bak vinneren Jo Forseth Indgaard, og løp et godt løp. Som regjerende nattNM-vinner i H19-20, og med store ambisjoner for sesongen, hadde nok Vetle likevel håpet på noe bedre enn en 6.plass. Han profiterte neppe på at det var fellesstart, men burde kanskje likevel vært sterk nok til, med sine nattferdigheter, åha kommet seg unna de andre.

Silje løp sikkert og godt i 43 minutter. Hun hadde fram dit kun hatt en liten bom på rundt minuttet, og lå i god posisjon for medalje. Så rett før 13 post gjør hun en slurvete parallellfeil som koster nærmere 3 minutter. I resten av løpet kommer det feil på feil, og hun faller til slutt ned på 8.plass. Selv om Kajsa Nilsson vant, var det Ida Marie Næss Bjørgul som imponerte mest. Hun hadde svart lykt da starten gikk, og kom seg ikke av gårde før 3 minutter etter feltet. Men med sikre nattveivalg og skikkelig løpstempo, løp hun seg helt opp på 2.plass.

Sondre fikk det ikke til, men det må man si at klubbkamerat fra Gjerdrum, Eskil Kinneberg gjorde. Han løp "ensam i tet" og vant en klar seier i H17-18.

I tilsvarende jenteklasse løp Gjerdrums Oda Wennemo inn til bronsemedalje for Raumar. Hun var kun 45 sekunder bak vinneren Maren Jansson Haverstad.

I herreklassen var Olav Lundanes sjefen og vant med 4 minutters margin. Raumars to løpere hadde ikke mulighetertil å henge med eliten, og endte et godt stykke ned på lista.

Etter at man har opplevd at resultatservicen sviktet fatalt, sitter man igjen med mange spørsmål. Hadde kontrolløren godtatt ansvarlige for Emit-biten som ikke hadde nok erfaring? Hadde man ikke manuell backup for rekkefølgen i mål? Skulle det vært en mer profesjonell speaker, eller en bedre stab rundt speaker? Var ikke GPS-senderne på de løperne som var oppgitt? Hadde arrangøren tatt for lett på denne delen av arrangementet?