Fjerdeplass i Vårstafetten

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 12. Apr 2008

Første gang publisert 12.april 2008

De tradisjonsrike løpene Vårspretten og Vårstafetten ble begge arrangert ved Sponvika ved Iddefjorden 12.april. Sondre løp på laget som ble nr.4 i H13-16. Herrelaget klarte en fin 10.plass, med fire juniorer på laget. Damelaget med Anne som ankerkvinne ble nr. 15.
I Vårspretten ble det seier ti Synnøve Beitnes i D13- N.
Arrangøren skuffet med lite ekstra å tilby for den stive prisen på startkontingenten.

I stafetten for H13-16 hadde Raumar store forhåpninger til trioen Håvard Haga, Sondre Ruud Bråten og Eskil Kinneberg. Håvard åpnet bra ved å veksle som nummer tre 17 sekunder bak tet, og foran de antatt hardeste konkurrentene.

Med et slikt utgangspunkt ble det løpssterke Sondre som tok kommandoen. Først bommet han over et minutt på første post, så fulgte han opp med en femminutters. Så klarte han å skjerpe seg, og løp resten av løpet med god kvalitet. Han vekslet på 12.plass drøyt fire og et halvt minutt etter teten.
På siste etappe løp Eskil laget 1:20 og åtte plasser opp, til en flott 4.plass.

I herreklassen åpnet Eirik Rustad ballet, og det på en strålende måte. Han kom til veksling på 8.plass, kun snaue 6 minutter bak verdens beste orienteringsløper Thierry Gueorgiou. Vetle fulgte opp med et enda bedre løp enn Eirik R, da han løp på en tid som ga dagens niende beste etappetid totalt, kun 3:58 bak Gueorgiou.

Brage dro så av gårde på 4.plass kun 1:02 bak andreplassen, med lag som Lillomarka, Fredrikstad og IFK Göteborg rundt seg. Han klarte seg med akseptable tidstap fram til 8.strekket. Her tapte han over fire minutter. Dette gjorde ham noe stresset, og han pådro seg nytt tidstap på 9.post. Resten av løpet ble uten rytme og med mange småbommer.

Eirik la ut på fjerde etappe på 11.plass. Han løp en god etappe, og avanserte én plass til 10.
På siste etappe løp Simen Rustad litt under pari, men godt nok til å holde 10.plassen. En sterk plassering i en stafett som det franske landslaget vant.
Andrelaget hang også bra med i stafetten på de tre første etappene, og Sjur løp en grei 3.etappe, og vekslet på 16.plass. Tilslutt ble laget nr.29.

I dameklassen ble det en 15.plass. Tre veteraner innledet før Anne løp den siste etappen.

I Vårspretten vant Synnøve i sin debut i et skikkelig stort o-løp. Dette gjorde at hun nå ser seg klar for nye utfordringer, ved å avansere fra N til C-løype neste gang.

Norwegian Spring har i flere år utnyttet at de automatisk trekker mange løpere. De har en startkontingent som er uhørt sammenlignet med andre arrangører. Dette har vært begrunnet med at de har forsøkt å utvikle produktet o-løp, og derved levere en bedre vare enn de fleste andre arrangører. Vi har ikke sett mye til det før, så det var, allerede i år, mange som holdt seg hjemme. Stafettklassene var rett og slett litt tynne. Vi så lite til det foredlede produktet denne lørdagen også, med trang gjørmete samlingsplass og lite festlige rammer. Neste år blir det kanskje enda flere som holder seg hjemme, om ikke NOF hjelper dem med å tildele uttaksløp eller lignende. Det bør NOF la være, dersom ikke arrangørklubbene senker startavgiften. Vi trenger ikke stor pengeflytting fra resten av o-Norge til Halden SK.