3.plass i 15-stafetten

Postet av Asle Jahren den 25. Mai 2008

Første gang publisert 25.mai 2008

Raumar fulgte opp suksessen fra i fjor, og var med og kjempet i teten i hele 15-stafetten. Til slutt ble det en flott 3.plass bak Nydalen skiklubb, som kom gjennom uten disk i år, og Halden SK. På Raumars 1.lag løp det 5 ullensakerjuniorer: Anne Kamstrup Hovind, Vetle Ruud Bråten, Sjur Messel Nafstad, Brage Ekroll Jahren og Eirik Kamstrup Hovind.

På den første etappen var det andrelaget som kom best i gang. Vetle Christiansen, Åsmund Wennemo og Johan Hoel var alle inne mer enn 2 minutter foran Anne på førstelaget. På andre etappe ble gutta på 50+ for lette, eller var det for tunge ?, i forhold til ungdommen. Førstelaget klatret på listene, mens andrelaget falt fra 4. til 25.plass. Dette til tross for lite bomming blant de rutinerte. Vetle løp best av våre på denne etappen, før han feide hjemover til konfirmasjonsmiddag for Sondre.

På tredje etappe hadde Raumar 1 bare jenter, og de løp alle tre gode etapper. Vilde Dalgaard sendte Sjur først ut av våre på den fjerde etappen. Trine Breen sendte juniortrener Ståle Sønsterudbråten ut og juniortrener Mona Kjeldsberg sendte Brage ut. På andrelaget var det mammafeltet som dro av gårde. Sjur var i utgangspunktet ikke funnet verdig for førstelaget, men sykdomsforfall førte han inn på laget. Denne muligheten tok han meget godt vare på, og løp en sikker og god etappe. Han viste at han kan løpe gode stafettetapper. Også Ståle og Brage løp gode løp.

For andrelaget ble plasseringen ødelagt på fjerde etappe. Heidi Sønsterudbråten måtte hjelpe en gutt fra Gjø-Vard som lå i skogen med skadet bein. Hun ventet sammen med unggutten til ambulansepersonellet var på plass. En helt forbilledlig opptreden, selv om det var o-stafett.

På trettende etappe viste Eirik Rustad at han har blitt en mye bedre o-løper denne sesongen. Han knallet gjennom løypa i tospann med sterke Torgeir Nørbech fra Tyrving. Han sendte Eskil Kinneberg ut i skogen på 4.plass, bare sekunder bak Zsuzsa Fey. Eskil fulgte opp med en god 14.etappe, og sendte Eirik KH ut på 3.plass 2:09 bak ledende Halden, og med erkerival Gaute Hallan Steiwer, Lillomarka 21 sekunder og Bjørn Ekeberg, Tyrving drøyt 3 minutter bak seg. Eirik hadde kontroll på konkurransenervene, og sikret Raumar 3.plassen gjennom et godt løp.

Oppsal fikk trøbbel med resultatservicen, trolig fordi de tillot endringer på lagoppstillinger til langt ut i arrangementet.