Hovedløpsgull til Magne Haga

Postet av Asle Jahren den 4. Aug 2008

Første gang publisert 4.august 2008

GRATULERER MAGNE!

Han startet som nummer tre i klassen, kom først til første meldepost, først til andre meldepost og var førstemann i mål. Deretter måtte han vente i to og en halv time før det var klart at ingen konkurrenter kunne true gullet. Nannestadgutten Magne Haga vant hovedløpsgull i H14 for Raumar! Det ble ytterligere to raumarmedaljer. Håvard Haga og Eskil Kinneberg ble bronsevinnere i henholdsvis H15 og H16. Av Ullensaker o-lags løpere gjorde Synnøve Beitnes det best med en 21 plass i D14.

Først ut av våre tre var Turid. Hun fant ikke samme rytmen som på lørdag, og måtte tåle store tidstap i vestfoldskogen. Størst tidstap ble det på vei til 3.post. Der tapte hun over seks minutter. Det endte med en 41.plass.

Neste løper ut var Synnøve Beitnes. Hun åpnet meget sterkt, og passerte publikumspost kun 7 min etter teten. Det ble ytterligere tidstap utover, men hun løp inn til en overraskende sterk 21.plass. I sin første sesong endte hun derved plassen bak premie i Hovedløpet. Dette virker meget lovende dersom hun fortsetter å satse på orientering.

Sondre klarte ikke å ta med seg flyten på lørdag inn i søndagens løp. Han bommet over sju minutter på 3.post, fortsatte å bomme på flere poster utover, og endte tilslutt 18 minutter bak seirende Anders Bjergaard.