Silje på 8.plass på sprinten i VM

Postet av Asle Jahren den 21. Aug 2016

Første gang publisert 21.august 2016

GRATULERER SILJE!

Silje løp en solid sprint i Strømstad under VM i orientering og endte på en flott 8.plass. Maja Alm fra Danmark vant uten reell konkurranse. Det var sterk norsk laginnsats. Med Ida Marie Næss Bjørgul på 7.plass og Marianne Andersen var alle tre inne topp 10. I herreklassen vant Jerker Lysell fra Sverige. Eskil ble nr.11.

Silje løp som vanlig litt forsiktig på begynnelsen, og tapte derfor litt til de beste på første langstrekk til 2.post, selv om hun løp samme veivalg. Derifra og fram til det mest teknisk krevende var over løp hun med fart som passet til orienteringen. Da det gikk over til litt enklere orientering mot slutten tok det et par strekk før hun fikk skrudd opp speeden til max. Alt i alt et godt mesterskapsløp. Selv var hun litt irritert, fordi hun syntes hun burde ha klart 4.plassen. 8.plass er likevel bra, og tangering av hennes beste VM-innsats.

Dameklassen ble vunnet suverent av Maja Alm, Danmark. En like klar andreplass ble det til Judit Wyder, Sveits. Også den tredje medaljen som gikk til Anastasia Denisova ble vunnet med klar margin. Fra fjerdeplass og nedover kom resten med små tidsdifferenser. Ida Marie Næss Bjørgul slo Silje med 4 tideler og ble beste norske kvinne på 7.plass. Morsomt for Ida som har hatt mye stang ut både i uttak og tidligere VM-konkurranser.

I herreklassen ble det hjemmeseier til Jerker Lysell, til stor jubel i publikum. De to andre medaljene gikk til Sveits, ved Matthias Kyburz og Daniel Hubmann. Eskil ble etter et godt løp beste nordmann på 11.plass.