NORT Silje brukte jaktstarten til å løpe seg opp ni plasser

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 7. Jan 2015

Publisert 8.september 2012

Etter en godt gjennomført Nordic Tour kunne Silje lørdag 8.september løpe inn til 10.plass totalt. Etter noen løp med stang ut tidligere i touren, fikk hun stang inn i jaktstarten på mellomdistanse i det siste løpet. Sju av løperne foran henne valgte et katastrofalt veivalg på langstrekket. I tillegg løp hun opp Sabine Hauswirth, mens en av løperne foran ikke fullførte. Derved klatret hun fra 19. til 10.plass. Simone Niggli holdt unna i tet og vant. Herreklassen ble også sveitsisk. Der vant Matthias Kyburz.

Herreklassen ble avviklet først. Der var det store spenningsmomentet om Olav Lundanes kunne hente inn 3:21 på Matthias Kyburz. Olav åpnet friskt, men bommet allerede på andre post, og muligheten til å hente Kyburz virket liten. Da Kyburz bommet på 22.post åpnet det seg en liten mulighet, men sveitseren løp sikkert resten av løypa, og sikret seg både touren totalt og verdenscupen sammenlagt. Olav ble nr.2 i verdenscupen.

Eskil Kinneberg løp lenge svært solid, men så misset han på langstrekket, og raste litt nedover listen. Mot slutten ble det også litt tungt, men 23.plass sammenlagt i touren er likevel en god plassering for gjerdrumsjunioren.

Silje åpnet løpet sitt med god løping til første og andre post, men allerede mot tredje post la hun igjen 30 sekunder. Det ble en ny liten sving ut av fjerdepost, og også inn i og ut av femte. Sommerfuglen gikk greit, men inn mot 14.post ble det en ny sving. På det neste strekket som var løypas langstrekk løperSilje fort og med riktig veivalg. Det lugger litt noen steder på strekket, men hun passerer likevel sju av løperne foran seg, som løper et tidkrevende veivalg mye lenger til høyre.

I bakkene tilbake løp Silje i front av den gruppen med løpere som hun lå i. Hun mørnet beina deres, men var ikke nøye nok inn mot postene, og stemplet stort sett litt bak i gruppa etter en liten sving inn mot postbukken. I spurten som startet på nest siste post var Silje den sterkeste, og kjempet seg til tet i gruppa og 10.plass i konkurransen. Med doble worldcuppoeng for touren sammenlagt rykket Silje opp til 13.plass sammenlagt i årets WorldCup.

Lenger foran i feltet holdt Simone Niggli unna for konkurrentene. Helena Jansson ble nr.2, mens Minna Kaupi ble nr. 3. Anne Margrethe Hausken Nordberg ble beste norske løper på 6.plass. Niggli vant WorldCup mens Hausken ble beste norske løper på den lista med 10.plass.