Lite suksess i første EM-kval, men Silje nr.4

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 10. Jan 2015

Publisert 19.april 2012

Ingen av ullensakerløperne imponerte i det første EM-kvalifiseringsløpet, en sprint fra Kastellet skole i Bækkelagetland. Silje holdt seg inne i EM-diskusjonen etter 4.plass, mens Eirik var sterkest av guttene med 15.plass. Både Vetle og Torben ble disket. Vetle bør løpe fort på langdistansen på søndag om han skal komme i betraktning til EM.

Løpet ble preget av stressede løpere som gjorde mange feil. Både Mari Fasting og Anne Margrethe Hausken Nordberg løp inn til mål med bestetider, men hadde hoppet over poster. Også Vetle og Torben ble disket. Totalt ble 10 løpere diskvalifisert. Løperne fortalte om løyper der du aldri fikk ro. Det måtte følges med hele tida, og det ble vanskelig å få følelsen av god flyt.

Silje holdt på å lide samme skjebne, da hun overså 9.post, men oppdaget det igjen og løp tilbake og hentet den. Litt seinere i løpet løp hun på feil side av en mur, og måtte tilbake og runde muren. Hun var ikke særlig fornøyd da hun kom i mål, men det holdt til en 4.plass.

I herreklassen ble Eirik Rustad, Gjerdrum, beste raumarløper på 8.plass, mens Eirik KH som nevnt ble nr.15. Sondre, som var godt fornøyd med sitt løp, ble nr.42. Vant gjorde Olav Lundanes foran landslagets sprinttrener Emil Wingstedt.