NM-sølv til Silje i Arendal

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 21. Jan 2015

Publisert 28.mai 2011

GRATULERER MED SØLVET SILJE!

Silje vant sølv NM-sprint i Arendal, bak Elise Egseth. Vetle løp inn til en flott 7.plass i herreklassen, og også Eirik ble premiert med 20.plass. Sondre løp et flott løp i H17-18 og ble nr.13. Det ble også et NM-gull til Raumar. Eskil vant H19-20 overlegent.

Tidlig på formiddagen var det kvalifisering. De yngste juniorene først, og seniorene til slutt.Sondre benyttet seg av metoden et sekund er nok, mens gjerdrumsløperne Oda Wennemo og Eskil Kinneberg satte standarden ved å vinne hvert sitt kvalifiseringsheat. Silje holdt på å hoppe over en post, men reddet seg selv med ett minutts tidstap. Vetle imponerte med en sterk fjerdeplass i sitt heat. Også Eirik gikk greit til finalen. I alt 10 av Raumars 17 løpere kom seg til finalene.

Sondre startet helt først i finalen for H17-18. Alene foran i feltet, gjennomførte han et sterkt løp, og ledet lenge. Han imponerte også publikum med høyt og luftig å svinge seg over et gjerde. Da han spurtet inn til 13.plass, sleit han med å klare svingen på grunn av den store farten. Klassen ble vunnet av Fossum IF's Borger Melsom.

I D19-20 startet Oda like bra som i kvalik'en, men mot slutten gjorde hun en stor feil, og måtte ta til takke med 7.plass. Klassen ble vunnet av Lillehammers Audhild Bakken Rognstad.

Eskil løp nesten feilfritt i finalen. han passerte halvveis med 5 sekunders ledelse, satte inn turboen og knuste konkurrentene på siste halvdel. Seiersmarginen ble på hele 39 sekunder.

Silje startet som nr.13 i damefinalen. Hun visste at bare et toppløp var godt nok med tanke på en mulig kvalifisering til WorldCup. De elendige resultatene i Frankrike fjorten dager tidligere hadde satt henne i denne situasjonen.Med kniven på strupen tok hun seg tid til de små stoppene som måtte til for å unngå feil, og løp inn til ledelse. Så var det bare å vente på de syv sist startende. Da alle hadde passert målstreken, kunne vi oppsummere med NM-sølv til Silje 22 sekunder bak Elise Egseth, og 20 sekunder foran Iliana Shandurkova.

I herreklassen hadde Raumar tre seniorer i finalen. Både Eirik Rustad og vår Eirik løp solide løp. Eirik KH passerte på en så god tid at han ble tett fulgt av speaker.

Vetle fortsatte å imponere. Han var med i tetkampen hele veien, og endte til slutt på 7.plass i en tett sekundstrid. Olav Lundanes løp tilsynelatende inn til seier, men disket seg selv for å ha løpt på hagegrønt i en smal passasje der man nesten måtte ha lupe for å se det grønne. Seieren gikk derfor til Øystein Kvaal Østerbø.