45.plass i herrestafetten

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 21. Jan 2015

Publisert 1.mai 2011

Raumar fikk en hederlig 45.plass i 2011 utgaven av Tiomila. Med Eskil Kinneberg, Gjerdrum, på sykelista, døde i realiteten muligheten for å forbedre 39.plassen fra i fjor. Laget holdt godt følge til etappen "Långa natten" var over, men så økte avstanden til teten mye etter hvert. Torben, Eirik og Vetle løp gode etapper, mens Sondre må få godkjent for sitt innhopp på førstelaget.

Her følger en gjennomgang av førstelagets innsats ut fra de opplysninger som foreliggå rett etter målgang:
Torben innledet med en supersterk førsteetappe. Han var i nærheten av teten gjennom hele sin nattetappe, og vekslet på 11.plass 49 sekunder bak ledende Kalevan Rasti med Kiril Nikolov.

På andre etappe fulgte Eirik opp med et sterkt løp. På de første 7 km tape han mindre enn to minutter på teten. Den sterke åpningen kostet krefter, så han tapte litt mer på slutten av etappen. Han vekslet likevel bare 5:29 på 21.plass bak ledende Kristiansand OK.

Eirik Rustad, Gjerdrum tok over etter vår Eirik. Han gjorde tidlig en feil, men fikk så opp farten, og kunne etter et flott løp veksle på 19.plass 8:26 bak Kalevan Rasti.

På "Långa natten" løp Vetle imponerende. Han løp jevnt og sikkert, og løp inn på teten. Han vekslet på 23.plass 6:27 bak Turun Metsänkävijät.

Øyvind Lund, Gjerdrum overtok etter Vetle. Han hadde ingen god natt i skogen, og tapte mye på teten. Da han kom til veksling var Raumar på 25.plass 21:51 bak Halden.

På sjette etappe løp Trygve Tømta, Hurdal. Han løp en jevn og sikker etappe, og vekslet på 30.plass 30:07 bak Södertälje-Nykvarn.

Sondre hadde kommet inn på laget som reserve for Eskil Kinneberg, og ble som ventet litt lett, selv om han løp bra.. Han mistet ett kvarter på teten, og vekslet på 38.plass 45:25 bak ledende Kalevan Rasti.

På åttende etappe løp Håvard Haga, Gjerdrum, en solid etappe, men tapte likevel ytterligere 13. minutter, og Raumar var på 44.plass 58:32 bak Södertälje-Nykvarn.

På nest siste etappe løp Simen Rustad, Gjerdrum. Han løp et litt uinspirert løp, og tapte ytterligere 18 minutter til teten. Han knep likevel en plass, og vekslet på 43.plass 77:16 bak Kalevan Rasti.

Stafetten ble avsluttet av Magne Haga, Gjerdrum. Han måtte gi en halvtime til Thierry Gueorgiou, og Raumar avsluttet på 45.plass, 110:54 bak Kalevan Rasti.

Framme i teten av stafetten ble det en kamp mellom tre av de store klubbene i tiomilahistorien. Vant gjorde Kalevan Rasti foran Halden SK og Södertälje-Nykvarn.

Arrangørene fikk i år mye ros for det sportslige, men fikk stryk for resultatservice, storskjerm og online resultatservice. På svenske diskusjonsforum er det mange som hevder at de to store arrangørklubbene var for arrogante til at de kunne lykkes. De trodde de kunne klare dette på gammel rutine, men alt var ikke kvalitetsikret godt nok. Arrangørens datatekspertise var ikke god nok til å få det nye dataprogrammet til å fungere riktig i løpet av konkurransen, etter at det ble klart at det skar seg allerede under ungdomsstafetten.