Tre raumarlag inne blant de ti beste i NM-stafett

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 25. Jan 2015

Publisert 19.september 2010

Damelaget ble nr. 10, 27 og 42 og herrelagene nr.7, 8 og 30 da NM 2010 ble avsluttet med stafetter søndag. Flotte plasseringer helt oppe mot det beste vi kunne håpe på forhånd. Både Silje, Eirik, Vetle og Sondre løp gode stafetteetapper. Stafetten ble ellers en stor suksess for Halden som vant dameklassen og dobbelt i herreklassen.

Damene var først ute med start kl.9:30. Silje hadde planlagt å være sjef i feltet fra start. Hun lot juniorene løpe fra seg før startpost, mens hun leste kartet. Allerede på første post var hun i føringen. Hun holdt kommandoen med en hale bak seg, nesten gjennom hele etappen. Mot slutten klarte Lillehammer og Lillomarka å rykke fra i et grøntfelt, men Silje vekslet på tredje kun 15 sekunder bak Lillomarkas Britt Ingunn Nydal. God etappe.

Raumars to andre lag med Stine Haga Dalberg og Lene Kinneberg vekslet som nr.39 og 40 nesten 10 minutter bak.På andre etappe fortsatte Raumars førstelag å løpe godt. Ragnhild Haga plukket postene bra, og tapter kun seks minutter til hurtigtoget Tone Wigemyr, som løp Bækkelagets opp i ledelse. Trine Breen løp andrelaget opp til 25.plass mens Anne løp tredjelaget opp til 37.plass.

På siste etappe var Anne Margrethe Hausken dronninga. Hun startet neste fire minutter bak ledende Bækkelagets, men hentet Heidi Østlid Bagstevold uten at Heidi gjør feil av betydning. I spurten var haldenløperen sterkest, og Halden vant. Oda Wennemo løp et godt løp, men mot Norges beste seniorer ble hun litt lett. Men etter å ha vunnet et spurtoppgjør mot slutten endte Raumar til slutt som nr.10. Fire plasser bedre enn i fjor, og to bedre enn i 2008.

Anne Grethe Rustad løp andrelaget inn til 27.plass og Turid tredjelaget til 42.

Kl.11:00 startet så herrene. Den første etappen ga ikke det største utslaget. Øyvind Lund for andrelaget sjekket denne gangen koder, og vekslet som nr.7, 44 sekunder bak Tyrvings andrelag. Eirik Rustad for førstelaget vekslet på 15.plass, 2:09 bak tet. Andrelaget hadde altså tatt et lite grep på førstelaget. Sondre som løp for tredjelaget løp imponerende sterkt, og vekslet kun 3:41 bak tet.

På andre etappe var ikke Tyrving like godt besatt, så Hoger Hott løp Kristiansand opp i ledelse. Lenger bak holdt Eirik og Vetle god og lik fart, noe som gjorde at Eirik holdt 7.plassen sin, mens Vetle klatret fem plasser til 10.plass. Simen Rustad på tredjelaget lyktes ikke helt, og laget datt ned til 38.plass.

Da tredje etappe begynte, kunne det se ut til at andrelaget kom til å bli Raumars beste lag.

I teten ble det en kamp mellom den finske landslagsløperen Mats Haldin og de norske verdensmesterne Olav Lundanes og Carl Waaler Kaas. Det endte med dobbeltseier til Halden. Lenger bak løp våre to løpere Harald Aas og Eskil Kinneberg glimrende. De holdt bortimot verdensmesterfart. Så gjorde Harald en liten feil, og Eskil kom opp i ryggen. Fra siste post til mål blir det et durabelig spurtoppgjør mellom Harald, Eskil og Øystein Kvaal Østerbø. Østerbø vant, mens Eskil overvant Harald. Førstelaget ble best, og Raumar imponerte med to lag blant de åtte beste.

Tredjelagets Håvard Haga gjennomførte en god etappe, og løp laget inn til 30.plass, og NM-premie.