25.plass den nye klubbrekorden til Raumar i Jukola

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 28. Jan 2015

Publisert 20.juni 2010

Etter jevnt over gode løp satte Raumar ny klubbrekord med 25. plass som sjettebeste lag i Jukola. Eirik gjorde trolig sesongbeste med en flott femteetappe. Mest imponerende var likevel,Eskil Kinnebergs gjennomføring av den lange nattetappen. Han løp laget opp 33 plasser og brukte kun 1:47 mer tid enn etappevinner Anders Nordberg.Stafetten ble vunnet i utklassingsstil av Halden SK. 25.plassen var siste premieplass, så nå kan løperne skryte av at de er premiert i Jukola.

På første etappe gjennomførte Eirik Rustad en god og sikker etappe i det enorme startfeltet på mer enn 1500 lag. Han sendte Vetle ut på andre etappe på 32.plass 4:19 bak ledende Vaajakosken Terä, men kun et drøyt halvminutt bak Halden SK. Storebror Simen vekslet 15 minutter bak teten for andrelaget. Etter løpet kunne en fornøyd Eirik fortelle om svært krevende nattorientering.

Vetle som imponerte i Tiomilas nattemørke løp fikk det ikke til like godt denne gangen. Han åpnet godt iI det regnfulle nattemørket, men plutselig mistet han kontrollen. Da hamn kom inn til veksling hadde han tapt over 9 minutter til teten, og vekslet som nr.53. Broder Sondre på andrelaget hadde enda større problemer, og endte i tillegg på disklista. Han mener å ha vært på alle postene, men det manglet en i brikken.

På tredje etappe satte Eskil Kinneberg i gang et superløp. Han løp laget opp 33 plasser. Anders Nordberg vant etappen, men slo Eskil med kun 1:47. Trygve Tømta ble derfor sendt ut på 20.plass.Eskil kunne etter løpet fortelle om god kontroll og flyt. God kontroll synes å ha vært en viktig suksessfaktor i årets Jukola.

Trygve klatret en plass på denne fjerde etappen, mens dagslyset begynte å vinne. Det teknisk krevende terrenget passet ham godt. Han tapte riktignok nesten 8 minutter tilHaldens Mattias Karlsson, som økte Haldens ledelse i stafetten, men Raumar klatret likevel en plass.

På femte etappe var det Eirik sin tur til å prøve seg. Han løp en sterk etappe, der han kun tapte fire minutter til Haldens gode finske løper Mats Haldin. Eirik kunne så sende Øyvind Lund ut på en flott 16.plass.

Unge Lund fikk det tøft mot verdensstjernene som begynte å komme på lagoppstillingene til de beste lagene. Han åpnet godt, og hadde en stund kontakt med Damien Renard. Det gikk fort, og Øyvind ble med til feil gaflingspost. Totalt på etappen tapte han et kvarter til Haldens Emil Wingstedt. Harald Aas fikk derved en 25.plass som utgangspunkt, 42:50 etter Halden som allerede hadde avgjort stafetten.

På siste etappe cruiset Olav Lundanes Halden inn til seier, mens Thierry Gueorgiou viste hvor fort etappen burde løpes, da han løp Kalevan Rasti inn til andreplass. Harald løp en solid siste etappe, og forsvarte 25.plassen. Han sikret derved, sammen med de andre seks, Raumar ny klubbrekord i Jukola i år igjen. Selv var ikke Harald helt fornøyd. Han hadde bommet litt i begynnelsen av etappen.