Vetle på fjerde i Solrenningen

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 31. Jan 2015

Publisert 18.april 2010

Det tredje løpet i Norwegian Spring var langdistanse og norgescup. Vetle løp inn til en 4.plass slått med sju minutter av vinneren Vegard Danielsen i H19-20E. Eirik ble nr.11. Synnøve fikk en fin 10. plass i D16, mens Hanne fikk en ny god plassering i D17C. Arrangøren fulgte opp tabbene fra dagene før med nye feil.

Vetle måtte etter målgang skuffet fastslå at beina ikke gikk fort nok i den lange løypa. Nesten uten bom ble han sju minutter etter vinneren, og det kun få uker før de viktige uttaksløpene til jrVM. 4.plass var bra, men tidsdifferansen var i største laget. Eirik var ikke helt frisk, men kom seg rundt til en 11.plass. I yngste juniorklasse vant Eskil Kinneberg overbevisende, og viste at løperne i eldre junior ikke kommer til å bli alene om å kjempe om representasjonsoppgavene. Sondre ble nr.28 i samme klasse.

Synnøve løp tidlig inn til en foreløpig 3.plass i D16, og til slutt holdt det til 10.plass. Hanne fortsatte med en ny god plassering i D17C, og bør nok finne seg en A-klasse i neste løp.

I søndagens løp fortsatte den svake speakertjenesten. Speakeren hadde gapt for høyt, og klarte ikke å henge med. Heldigvis var det passering underveis, så men kunne følge med selv, hvisman hadde med seg startlister hjemmefra. Arrangøren hadde ikke startlister til publikum, ikke heller til akreditterte pressefolk. I søndagens PM var passeringspost og sistepost tegnet inn på arenakartet, og løperne kunne sjekke ut hvor disse var før stert. Tabben var bare den at eliteklassene hadde en annen sistepost. første løper i mål i eliteklassene staset på posten i PM og ble disket.
På toppen av dette opplever vi at det utropes en vinner av herrenes eliteklasse på arenaen, mens han flyttes ned på andreplass når kveldsmørket kommer. Hvilke kvalitetssikringsrutiner hadde arrangøren?

Arrangørklubbene av denne helga i Østfold kan ikke ha vært ydmyke nok overfor den store oppgaven, og forbundets kontrollører kan umulig ha stilt strenge nok krav. Tabbene får sikkert ikke noen konsekvenser heller. Neste år blir det sikkert igjen lagt norgescup el, til Norwegian Spring, og det kan igjen puttes store dugnadspenger i disse klubbkassene, selv om arrangementene er fulle av unødige feil.