Vetle nr.6 på prestisjedistansen

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 28. Jan 2009

Første gang publisert 28.januar 2009

I Orsa Grönklitt fortsatte ski-JWOC med langdistanse onsdag 28.januar. Vetle gjorde det enda bedre enn på sprinten dagen før, og sikret seg en flott 6.plass. Langdistansen er av mange regnet som selve hoveddistansen i mesterskapet, og dette gjør prestasjonen ekstra stor. Vant gjorde finnen Olli-Markus Taivainen, nok en gang i utklassingsstil. Sølvet gikk til norske Hans Jørgen Kvåle.

Vetle ble onsdag seedet i beste gruppe, og gikk med startnummer 32. Han markerte tidlig i løpet at han hadde alvorlige hensikter, og passerte meldepost i tet. Da alle hadde passert denne posten lå han fortsatt på 5.plass. Det høye tempoet i den 16,2 km lange løypa tok kraftig på, og mot slutten gjorde han noen mindre feil, og mistet en plass. 6.plass var likevel glimrende.