Fjerdeplass, 6,5 sekunder fra pallen

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 30. Jan 2009

Første gang publisert 30.januar 2009

GRATULERER VETLE!

Vetle fortsatte sin suksessferd gjennom de svenske scootersporene fredag 30.januar. På mellomdistansen i skiJWOC, som ble arrangert som fellesstart, ble han nr.4. Et resultat han selv var meget godt fornøyd med. Bronsemedaljevinneren Gustav Nordström er en av Sveriges beste spesiallangrennsløpere, og Vetle var nesten på bakskiene hans over målstreken. Olli-Markus Taivainen tok sitt tredje strake gull.

Vetle gikk offensivt til fra start, og tok likegodt teten. Halvveis lå han på femteplass, og på siste halvdel klatret han en plass. Etter målgang var han strålende fornøyd. Han hadde gått et nesten perfekt løp, og forklarte suksessen med at løypa var o-teknisk krevende. Han syntes kroppen kjentes litt tung, men ettersom han klarte å holde samme fart som Gustav Nordström, som nesten kvalifiserte seg for Sveriges lag til längd jrVM, så fungerte nok kroppen bortimot perfekt likevel. Han var ikke bitter over de 6,5 sekundene han endte bak bronsen, for han mente at det var umulig for ham å hente disse sekundene på sterke Nordström.

Løpets vinner Olli-Markus Taivainen er rett og slett best. Med seg på pallen fikk han denne gangen landsmannen Leo Laakkonen. De tre neste på podiet ble tre nordmenn. Vetle på 4., Jonas Juveli på 5. og Hans Jørgen Kvåle på 6.plass. I dameklassen ble det bronse til Marie Asprusten og 6.plass til Anette Baklid.

I den åpne M18 klassen som ble arrangert i tilknytning til JWOC var ikke Sondre snauere enn at han vant.