Andre forsøk på ”Die Ruppige”

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 10. Aug 2009

Første gang publisert 10.august 2009

Arrangøren turte ikke bruke terrenget som var tenkt brukt til den 4.etappen, da det igjen var meldt store nedbørsmengder. For at den siste etappen ikke skulle bli avlyst, ble derfor terrenget fra den 5.etappen brukt om igjen i det siste løpet. Arrangøren laget nye løyper i full fart, og alle løperne måtte tegne inn sine egne poster på kartet 10 minutter før tidsstart. Akkurat som på et treningsløp når vi ikke disponerer kopieringsmuligheter. I andre forsøk i dette spesielle terrenget på dårlig kart, hadde Asle lært, og løp inn til 7.plass i H50. Også Katja klarte 7.plass.

Langdistanseløypa som var planlagt for Euromeeting ble brukt opp på den fjerde etappen, og arrangøren hadde ikke klart å løse dette problemet fra tirsdag til lørdag. Løsningen for Euromeeting ble derfor den samme som for alle oss andre. Det ble snekret sammen ei løype i full fart. Den eneste forskjellen var at arrangøren håndtegnet løypene for disse eliteløperne. Det ble ingen stor suksess for de norske løperne, og Silje endte et kvarter etter vinneren Heini Wennman, Finland.

Sammenlagt ble det mange gode resultaterullensakerløperne. Best plassering fikk Anne-Grete, som ble nr.4 i DB. Den beste prestasjonen sto nok likevel Brage for, med sin 13.plass i H18.

Arrangørene av årets Swiss-O-Week har gapt alt for høyt, for å prøve å matche Zermatt i 2006. De hadde planlagt løp på steder der det svært ofte er umulig å komme seg til, hadde feilvurdert transportproblemene, og hadde glemt at det ikke bare er topptrente utøvere som løper ferieløp. Dette førte til mange irriterte og oppgitte deltakere. Når man reiser på ferieløp regner man ikke med at man skal bruke det meste av dagen til å stå i kø, sitte bak i militørkjøretøyer og traske hundervis av høydemeter til og fra start. Når 3000 løpere skal løpe løp 6 løp på 6 forskjellige steder, der det for det meste ikke har vært laget o-kart før, skal det lages mange kvadratkilometer med nye gode kart. Dette klarte ikke arrangøren helt. Da sjette løp kom, var det en god del løpere som kastet inn håndkleet, mettet av irritasjon over små og store ting rundt arrangementet. Blant dem var familien Austad - Sveen .

Dessverre tok ikke arrangøren noe særlig ansvar for at løperne i Euromeeting skulle få noe mesterskapserfaring. Det var nesten ikke gjort noe for å gjøre arrangementet mesterskapslikt. Det ble som et vanlig ferieløp, der løperne var ute av sammenlagtlista. Ikke en gang på premieutdelinga fikk Euromeeting ekstra oppmerksomhet.